ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Zakk Sabbath του Zakk Wylde διασκευάζουν ολόκληρο το κλασικό ντεμπούτο των Black Sabbath

Ακούστε το ομότιτλο τραγούδι μέσα από το επερχόμενο «Vertigo». Ο Zakk Wylde τα τελευταία χρόνια περιοδεύει με επιτυχία με τους Zakk Sabbath, διασκευάζοντας κλασικά τραγούδια των Black Sabbath. Με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από το ντεμπούτο των heavy metal θρύλων, το νέο project του άλλοτε κιθαρίστα του Ozzy Osbourne…

Ακούστε το ομότιτλο τραγούδι μέσα από το επερχόμενο «Vertigo».

Ο Zakk Wylde τα τελευταία χρόνια περιοδεύει με επιτυχία με τους Zakk Sabbath, διασκευάζοντας κλασικά τραγούδια των Black Sabbath. Με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από το ντεμπούτο των heavy metal θρύλων, το νέο project του άλλοτε κιθαρίστα του Ozzy Osbourne διασκεύασε ολόκληρο το μνημειώδες album και το κυκλοφορεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

«Αν ποτέ οι Black Sabbath έχουν προβλήματα με τον τζόγο ή δεν μπορούν να περιοδεύσουν άλλο, εμείς θα τους βοηθήσουμε. Θα πληρώσουμε τα έξοδά τους και θα τους βγάλουμε από την δύσκολη θέση» λέει αστειευόμενος ο Zakk Wylde για το εγχείρημα του να μεταφέρει στο 2020 τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ηχογραφήθηκε το album που όρισε το heavy metal.

Ηχογραφημένο live μέσα στο studio, διατηρώντας ακόμα και το ίδιο χρονοδιάγραμμα, οι Zakk Sabbath ηχογράφησαν το «Black Sabbath», δίνοντας όμως στο album τον τίτλο «Vertigo», θέλοντας να τιμήσουν και την δισκογραφική εταιρία που το κυκλοφόρησε το 1969.

Στο πλευρό του Zakk Wylde, ο οποίος έχει αναλάβει τις κιθάρες και τα φωνητικά, βρίσκουμε τον μπασίστα Blasko, ο οποίος παίζει και στο συγκρότημα του Ozzy Osbourne, και τον Joey Castillo στα drums.

Το «Vertigo» κυκλοφορεί στις 4 Σεπτεμβρίου σε CD και βινύλιο, αλλά όχι ψηφιακά, με τον Zakk Sabbath να δίνει ακόμα έναν vintage τόνο. Ακούστε το χαρακτηριστικό εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου:

«Πίσω στις μπάντες που είχα στα σχολικά μου χρόνια παίζαμε τραγούδια των Rush, Doors, Jimi Hendrix και Black Sabbath. Είναι αστείο, αλλά ακόμα και τώρα, στα 53 μου, παίζω το «N.I.B» και άλλα τραγούδια των Black Sabbath ζωντανά. Πλέον βέβαια, για αρκετά μεγαλύτερο κοινό» προσθέτει ο Wylde.

Οι Zakk Sabbath προσπάθησαν να μείνουν πιστοί στο album, με τον Wylde να μην νιώθει πίεση για το γεγονός ότι θα πρέπει να αποδώσει πιστά έναν δίσκο που καθόρισε ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα:

«Γίνεται να μην περάσεις καλά όταν παίζεις τραγούδια του αγαπημένου σου συγκτροτήματος;».

ZAKK SABBATH – VERTIGO

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TOP STORIES

Go to Top