ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Zeal & Ardor κυκλοφόρησαν το νέο τραγούδι «Tuskegee»

Η εξοργιστική ιστορία πίσω από το «Tuskegee». Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι Zeal & Ardor του Manuel Gagneux ανακοίνωσαν το νέο τους EP «Wake Of A Nation», δίνοντας στην δημοσιότητα τα δύο πρώτα κομμάτια μέσα από αυτό. Τώρα το συγκρότημα επανέρχεται με την κυκλοφορία του «Tuskegee». Το «Wake Of A Nation»…

Η εξοργιστική ιστορία πίσω από το «Tuskegee».

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι Zeal & Ardor του Manuel Gagneux ανακοίνωσαν το νέο τους EP «Wake Of A Nation», δίνοντας στην δημοσιότητα τα δύο πρώτα κομμάτια μέσα από αυτό. Τώρα το συγκρότημα επανέρχεται με την κυκλοφορία του «Tuskegee».

Το «Wake Of A Nation» θα κυκλοφορήσει μέσω Bandcamp στις 23 Οκτωβρίου και όλα τα έσοδα του τραγουδιού «I Can’t Breathe» θα διατεθούν σε διάφορες δράσεις που σχετίζονται με την αφύπνιση του κοινού σε θέματα αστυνομικής βίας.

Το νέο τραγούδι αναφέρεται στο πείραμα του Tuskegee το οποίο διήρκησε 40 χρόνια (1932-1972) και στο οποίο 600 Αφροαμερικανοί με σύφιλη από διάφορες αγροτικές περιοχές της Alabama εξαπατήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση η οποία τους υποσχέθηκε θεραπεία με πενικιλίνη η οποία αποδεδειγμένα γιάτρευε την ασθένεια, χωρίς ποτέ όμως να τους χορηγηθεί.

Ακούστε το τραγούδι:

Σύμφωνα με τον Gagneux, τα έξι νέα τραγούδια του EP είναι η κατάθεση του για όλα όσα συμβαίνουν στους συνανθρώπους του τους έξι τελευταίους μήνες: «Αρχικά ήθελα να ηχογραφήσω και να κυκλοφορήσω ένα full-length album το 2021, όμως με όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας, αποφάσισα με όπλο την μουσική μου κληρονομιά και την ταυτότητα που έχω ως μουσικός και ως συνθέτης να βγάλω αυτά τα τραγούδια τώρα. Δεν θα μπορούσα να μείνω άλλο απαθής».

Οι Zeal & Ardor κυκλοφόρησαν το δεύτερο studio album τους «Stranger Fruit» τον Ιούνιο του 2018 και μια χρονιά αργότερα, έριξαν στην αγορά και την πρώτη τους ζωντανή ηχογράφηση από το Λονδίνο η οποία περιελάμβανε 22 τραγούδια και από τα δύο albums της μπάντας.

Το tracklist του «Wake Of A Nation»:
01. Vigil
02. Tuskegee
03. At the Seams
04. I Can’t Breathe
05. Trust No One
06. Wake Of A Nation

ZEAL & ARDOR cover
ZEAL & ARDOR – WAKE OF A NATION

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top