ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Overkill – The Wings Of War

Ένα είναι σίγουρο. Οι Overkill δεν αστειεύονται. They always mean business, και το «The Wings Of War» είναι όνομα και πράγμα. Η μοναδική ικανότητά τους να συνδυάζουν την ωμή επιθετικότητα με το κέφι, τους κάνει να ξεχωρίζουν και τους προσδίδει μια ιδιαιτερότητα η οποία έχει εκτιμηθεί δεόντως απο την metal…

Ένα είναι σίγουρο. Οι Overkill δεν αστειεύονται. They always mean business, και το «The Wings Of War» είναι όνομα και πράγμα. Η μοναδική ικανότητά τους να συνδυάζουν την ωμή επιθετικότητα με το κέφι, τους κάνει να ξεχωρίζουν και τους προσδίδει μια ιδιαιτερότητα η οποία έχει εκτιμηθεί δεόντως απο την metal κοινότητα. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, χαρίζουν στους οπαδούς τους δέκα κομμάτια (συν ένα bonus ανάλογα με την version που θα πέσει στα χέραι σας), τα οποία τιμούν στο έπακρο την heavy-thrash ιστορία της μπάντας. Το πως θα σταθεί δίπλα στα κλασικά album του group, θα το δείξει ο χρόνος. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί απο τις πρώτες ακροάσεις, είναι ότι το «The Wings Of War», σαν σύνολο, ίσως να βρίσκεται συγκριτικά λίγο πιο πάνω απο το χαρακτηριστικά καλό «The Grinding Wheel» του 2017, χωρίς όμως να έχει τόσες εξέχουσες κορυφές που περιείχε ο προκάτοχος του. Τέλος, η αλλαγή drummer δεν φαίνεται να επηρέασε το group, καθώς ο Jason Bittner είναι ένας άξιος και δοκιμασμένος μουσικός μέσα απο τις συνεργασίες του με τους Shadows Fall, Marty Friedman και πιο πρόσφατα τους Flotsam and Jetsam.

Συγκρότημα: Overkill
Album: The Wings Of War
Label: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 22/02/2019

Αλλεργικός στους εγωκεντρικούς τύπους, τους ξερόλες και τους δήθεν, κοιτάζει μόνο τη δουλειά του, την οποία και επιθυμεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Προσέχει να μένει όσο μπορεί μακριά από οποιουδήποτε είδους φανατισμένους ανθρώπους, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης ευφυΐας αλλά και ανασφάλειας του ατόμου. Η σχέση του με τη μουσική μπορεί να χαρακτηριστεί εθιστική, μιας και η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει στερητικό σύνδρομο.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top