Πάλι στα δικαστήρια για το «Stairway To Heaven» οι Led Zeppelin

R NEWS TEAM
Posted on Οκτώβριος 01, 2018, 6:59 πμ
16 secs

Οι Led Zeppelin θα αναγκαστούν να ξαναβρεθούν και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων για την περίφημη υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων του «Stairway To Heaven».

Το 2016 οι βετεράνοι rockers είχαν δικαιωθεί νομικά, όταν δικαστήριο του Los Angeles αποφάσισε πως η μπάντα δεν είχε αντιγράψει μέρη του τραγουδιού «Taurus» των Spirit. Ωστόσο τώρα, μετά από έφεση, η μπάντα θα συρθεί σε νέα δίκη.

Ο λόγος είναι πως σε πρώτο βαθμό, το «Taurus» δεν ακούστηκε στο δικαστήριο, έτσι ώστε οι δικαστές και οι ειδικοί μουσικολόγοι να αντιληφθούν «τα κοινά μουσικά μέρη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έφεση.

Πληροφορίες για έφεση των Spirit υπήρχαν ήδη από το 2017, όμως πλέον η υπόθεση θα λυθεί οριστικά σε δεύτερο βαθμό.

Θυμίζουμε πως πίσω από την έφεση βρίσκεται ο δικηγόρος Francis Malofiy, με την πλευρά των Spirit να υποστηρίζει πως κακώς το δικαστήριο βασίστηκε μονάχα στις παρτιτούρες των δύο κομματιών και πως το «Taurus» θα έπρεπε να ακουστεί ολόκληρο. Ο Malofiy μάλιστα δήλωσε πως οι Spirit «δεν έτυχαν δίκαιης δίκης το 2016».

Όλα αυτά, την στιγμή που οι Led Zeppelin γιορτάζουν φέτος τα 50 τους χρόνια, με το βιβλίο «Led Zeppelin By Led Zeppelin» να ανοίγει τον χορό.

Το «Led Zeppelin By Led Zeppelin» είναι το πρώτο και μοναδικό εικονογραφημένο επίσημο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τα μέλη της μπάντας, σύμφωνα με ανακοίνωση, αναφέρει το NME.

Στην περιγραφή του βιβλίου αναφέρεται: «Αυτός ο έγκυρος τόμος 400 σελίδων περιλαμβάνει παλιότερες μη δημοσιευμένες φωτογραφίες, έργα τέχνης από τα αρχεία των Led Zeppelin και συνεισφορές από φωτογράφους απ’ όλο τον κόσμο».

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST