Πέντε τραγούδια που θέλω να ακούω πιο συχνά ζωντανά από τους 1000mods

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΛΙΚΑΣ
Posted on Μάρτιος 13, 2018, 9:22 πμ
4 secs

Έχεις δει τους 1000mods αρκετές φορές ζωντανά και σίγουρα δε θα χάσεις την ευκαιρία να τους απολαύσεις ξανά ζωντανά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 16 και 17 Μαρτίου αντίστοιχα. Έχεις χτυπηθεί με το «El Rollito», έχεις ιδρώσει με τα «Vidage» και «Above 179», έχεις τραγουδήσει δυνατά το «Low ενώ σίγουρα στο «She» έχεις ρίξει κλεφτές ματιές στο κορίτσι που κάθεται λίγο παραδίπλα σου στο live.

Έχεις σκεφτεί όμως κομμάτια που δεν παίζονται και τόσο συχνά από την μπάντα, για διάφορους λόγους το καθένα, και θα ήθελες να τα ακούσεις ζωντανά; Παρακάτω θα βρείτε πέντε προσωπικά μου κολλήματα, καθώς και το κριτήριο της επιλογής τους.

Reverb Of The New World («Vultures»)
Το έπαιζαν ζωντανά στην περιοδεία για το «Vultures» το 2014 και μάλιστα -αν θυμάμαι καλά- με αυτό άνοιγαν τις συναυλίες τους. Τρομερό instrumental, που συνοψίζει τόσο τον heavy όσο και την βαριά ψυχεδέλεια των mods. Η εξαιρετική του ατμόσφαιρα αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή για το live, ενώ το ξέσπασμα λίγο μετά τη μέση του φέρνει τις πρώτες σεισμικές δονήσεις στο club. Στο μυαλό μου το έχω με ένα τεράστιο video wall από πίσω και μπόλικες ψυχεδελικές εικόνες να εναλλάσσονται. Guys, μήπως να το ξαναδείτε;

Burnt Sleep/Liquid Sleep («Liquid Sleep»)
Σε ένα ονειρικό live που θα κρατούσε τους 1000mods στη σκηνή για πάνω από 2 ώρες, το «Liquid Sleep» EP θα είχε σίγουρα θέση. Προσωπικά θα το έβαζα κάπου στη μέση της συναυλίας, με τα 2 κομμάτια να παίζονται back to back και το κοινό να παραληρεί. Με μπόλικη δόση ψυχεδέλειας, αλλά και αρκετά σημεία για «χάσιμο», θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω ένα από τα δύο κομμάτια.

Groundhog Day («Repeated Exposure To…»)
Εννοείται πως από τη συγκεκριμένη λίστα δε θα μπορούσα να αφήσω έξω τραγούδι από το «Repeated Exposure To…». Το «Groundhog Day» για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ακούσει ζωντανά από την μπάντα, αν και θα το ήθελα πολύ. Θεωρώ πως ταιριάζει απόλυτα ειδικά στο κοινό της χώρας μας, με τις φωνητικές του μελωδίες να είναι ιδανικές για sing along και τα instrumental μέρη του άκρως πωρωτικά. Ίσως μάλιστα να ήταν μια καλή επιλογή για πρώτο encore. Προσωπικά το θεωρώ το πλέον αδικημένο κομμάτι του album και ελπίζω στο μέλλον να βρει τον δρόμο του σε κάποιο από τα live των Κορίνθιων.

Dope («Blank Reality»)
ΟΚ κατανοητό… το «Desert Side Of Your Mind» βρίσκεται συχνά – πυκνά στο set-list των mods, με την μπάντα έτσι να τιμά με τον καλύτερο τρόπο το παρθενικό της EP. Όμως κάτι μου λέει πως το «Dope» θα έσπερνε ζωντανά, ειδικά τώρα που η μπάντα έχει γράψει χιλιόμετρα στο σανίδι. Με απίστευτα βαρύ Sabbathικό riffing, αλλά και με την πανέξυπνη αλλαγή στην ταχύτητά του, το κομμάτι θα έκανε το κοινό να εκραγεί.

Johny’s («Super Van Vacation»)
Τι να αφήσεις έξω από αυτό το album; Αναγκαστικά πλέον οι mods δεν παίζουν ζωντανά το «Johny’s», το τζαμάρισμα του οποίου κινείται ανάμεσα στην αμεσότητα των «El Rollito» και «Set You Free» και στο «χάσιμο» των «Vidage» και «Road To Burn». Ειλικρινά, δε μπορώ να σκεφτώ άνθρωπο να μην κουνάει το κεφάλι του σε αυτό το τραγούδι. Προσωπικά, θα το κολλούσα πίσω από το «Dope» για να διατηρήσω το Sabbathικό feeling, λίγο πριν ταξιδέψω ξανά το κοινό στην έρημο.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΛΙΚΑΣ
Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.