Στη Ρώμη, η Βουλή των Αντιπροσώπων τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μαρκιόνε.

Ο Ιταλο-καναδός Σέρτζιο Μαρκιόνε, εμβληματικός διευθυντής της Fiat Chrysler επί 14 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η Exor, η holding της οικογένειας Ανιέλι, της ιστορικής ιδιοκτήτριας της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat.

Στη Ρώμη, η Βουλή των Αντιπροσώπων τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μαρκιόνε.

«Με βαθύτατη θλίψη η Exor πληροφορήθηκε τον θάνατο του Σέρτζιο Μαρκιόνε. Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν συνέβη. Ο φίλος Σέρτζιο Μαρκιόνε πέθανε», ανακοίνωσε ο διευθυντής της Exor και πρόεδρος της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Τζον Ελκαν, εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι, της ιστορικής μορφής της Fiat. Ο Ελκαν εξήρε «τις ανθρωπιστικές αξίες, την υπευθυνότητα και το ηθικό ανάστημα (του εκλιπόντα), αρχές τις οποίες πάντα υποστήριζε πιστά».

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά την απρόσμενη επιδείνωση της υγείας του, ο Μαρκιόνε αντικαταστάθηκε στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Fiat Chrysler και της Ferrari. Ο Μάικ Μάνλεϊ της Jeep και ο Λουίς Κάρεϊ Καμιλέρι της Philip Morris ορίστηκαν αντίστοιχα να τον διαδεχτούν.

Η Fiat Chrysler είχε εξηγήσει το Σάββατο ότι ο Μαρκιόνε ασθένησε βαριά την περασμένη εβδομάδα από «μη αναμενόμενες επιπλοκές ενώ ανάρρωνε από πρόσφατη εγχείρηση σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, και οι οποίες επιδείνωσαν σοβαρά τη υγεία του».

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.