ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Πέθανε ο γιός του J.R.R Tolkien, Christopher

Είχε εκφράσει την αντίθεσή του για τις ταινίες του Peter Jackson. Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών άφησε ο Christopher Tolkien, γιός του θρυλικού συγγραφέα J.R.R Tolkien που μας χάρισε τα σπουδαία έργα φανταστικής λογοτεχνίας «The Hobbit», «The Lord Of The Rings» και «The Silmarillion». Πρόκειται για τον…

Είχε εκφράσει την αντίθεσή του για τις ταινίες του Peter Jackson.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών άφησε ο Christopher Tolkien, γιός του θρυλικού συγγραφέα J.R.R Tolkien που μας χάρισε τα σπουδαία έργα φανταστικής λογοτεχνίας «The Hobbit», «The Lord Of The Rings» και «The Silmarillion». Πρόκειται για τον τρίτο γιό του συγγραφέα, ο οποίος είχε βοηθήσει στην ολοκλήρωση του έργου του πατέρα του.

Το έργο του Christopher Tolkien ήταν σημαντικό καθώς είχε ολοκληρώσει το «The Silmarillion», ενώ είχε δουλέψει και πάνω στους περισσότερους χάρτες που απεικόνιζαν τον κόσμο της Μέσης Γης.

Η είδηση του θανάτου του Christopher Tolkien έγινε γνωστή μέσω Twitter:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Christopher Tolkien είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην κινηματογραφική μεταφορά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Χόμπιτ στην μεγάλη οθόνη, υποστηρίζοντας πως ο σκηνοθέτης Peter Jackson αλλοίωσε το περιεχόμενο των βιβλίων.

Όλα αυτά, ενώ πριν από λίγες ημέρες η Amazon ανακοίνωσε τα ονόματα των ηθοποιών που θα πρωταγωνιστήσουν στην τηλεοπτική μεταφορά του The Lord Of The Rings. Ανάμεσα τους βρίσκονται δύο γνωστά ονόματα από το Game Of Thrones (Robert Aramayo και Joseph Mawle), με την ομάδα να συμπληρώνεται από τους Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordoba, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Tyroe Muhafidin, Sofia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith και Charlie Vickers.

Latest from CULTURE

Go to Top