ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο κιθαρίστας των Socrates Γιάννης Σπάθας

Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του. Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε ο Γιάννης Σπάθας, κιθαρίστας και συνθέτης των θρυλικών Socrates Drank The Conium (ή απλά Socrates). Ο Σπάθας γεννήθηκε το 1950 στους Παξούς, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά όπου σχημάτισε μαζί με τον Αντώνη Τουρκογιώργη…

Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε ο Γιάννης Σπάθας, κιθαρίστας και συνθέτης των θρυλικών Socrates Drank The Conium (ή απλά Socrates).

Ο Σπάθας γεννήθηκε το 1950 στους Παξούς, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά όπου σχημάτισε μαζί με τον Αντώνη Τουρκογιώργη και τον Ηλία Ασβεστόπουλο αρχικά τους Persons και στη συνέχεια, πάλι μαζί με τον Τουρκογιώργη, τους Socrates.

Πρωτοπόρος κιθαρίστας της γενιάς του, ο Σπάθας σημάδεψε το ελληνικό rock στα τέλη των 60 και στα 70s, συνθέτοντας με τους Socrates μερικά από τα σημαντικότερα rock albums της εγχώριας σκηνής εκείνη την περίοδο. Με κύρια επιρροή του τον Jimi Hendrix, και με όπλο του την απαράμιλλη τεχνική, ο Σπάθας ήταν από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της γενιάς του, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι συνεργασίες του μετά την διάλυση των Socrates το 1983.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top