ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Peter Green, συνιδρυτής των Fleetwood Mac

Έφυγε στον ύπνο του σε ηλικία 73 ετών. Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο Peter Green, κιθαρίστας και συνιδρυτής των Fleetwood Mac. Ο Green έφυγε από την ζωή στον ύπνο του, όπως ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου οι δικηγόροι του αλλά και μέλη της οικογένειας του.…

Έφυγε στον ύπνο του σε ηλικία 73 ετών.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο Peter Green, κιθαρίστας και συνιδρυτής των Fleetwood Mac. Ο Green έφυγε από την ζωή στον ύπνο του, όπως ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου οι δικηγόροι του αλλά και μέλη της οικογένειας του.

Ο Green έφτιαξε τους Fleetwood Mac μαζί με τον drummer Mick Fleetwood το 1967 και ήταν υπεύθυνος για τον blues rock ήχο των πρώτων albums. Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 29 Οκτωβρίου 1946 και ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά μουσική σε διάφορες μπάντες από την ηλικία των 15 ετών. Το 1965 γνωρίζεται με τον Mick Fleetwood και μαζί με τους John McVie, Jeremy Spencer και Bob Brunning κυκλοφορούν το 1968 το ντεμπούτο των Mac, γνωστό και ως «Peter Green’s Fleetwood Mac».

Με τους Fleetwood Mac ο Green κυκλοφόρησε ακόμα δύο albums, τα «Mr. Wonderful» το 1968 και «Then Play On», έναν χρόνο αργότερα. Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του με το συγκρότημα ήταν τα «Albatross», «Oh Well», «Green Manalishi» και «Black Magic Woman».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα του rockyourlife στην δισκογραφία των Fleetwood Mac.

Μετά τους Fleetwood Mac ο Green συνέχισε ως solo καλλιτέχνης, κυκλοφορώντας το ντεμπούτο του «The End Of The Game» το 1970. Τα επόμενα 13 χρόνια κυκλοφόρησε ακόμα πέντε δίσκους, με τελευταίο το «Kolors» το 1983. Έναν χρόνο μετά σχημάτισε τους Katmandu, με τους οποίους κυκλοφόρησε έναν δίσκο, το «A Case For The Blues».

Ο Mick Fleetwood εξέφρασε την λύπη του για την μεγάλη -όπως την χαρακτήρισε- απώλεια του Green, ενώ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του κιθαρίστα, δεκάδες ήταν τα μηνύματα μουσικών και συγκροτημάτων στο διαδίκτυο.

Latest from TOP STORIES

Go to Top