Πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μια από της σημαντικότερες μορφές του rock n roll.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών άφησε ο Phil Chess, συν-ιδρυτής και δημιουργός της Chess Records, της εταιρίας που άνοιξε τον δρόμο για την διάδοση του blues και του rock n roll.

Ο Chess πέθανε στο σπίτι του στο Tucson της Αριζόνας, κοντά στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η Chess Records έδωσε την ευκαιρία σε σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Buddy Guy, Muddy Waters, Chuck Berry, Etta James, Howlin’ Wolf και άλλους, να αναδείξουν τις δουλειές τους, διαμορφώνοντας έτσι τον blues και rock ήχο που γνωρίζουμε σήμερα.

«Η μουσική θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς αυτόν» είπε ο σπουδαίος blues man Buddy Guy, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Chess.

Και συνέχισε: «H Chess Records έκανε το Σικάγο αυτό που είναι σήμερα. Η πρωτεύουσα των blues. Θα είμαι πάντοτε ευγνώμον για αυτό».

Θρύλοι του blues αλλά και της rock, όπως οι Willie Dixon, οι Fleetwood Mac και οι Rolling Stones χρησιμοποίησαν τα studio ηχογραφήσεων της Chess Records για να γράψουν κομμάτια τους, με το κτίριο να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς στο Σικάγο.

Τα αδέρφια Chess, Leonard και Phil άνοιξαν την Chess Records το 1951. Ο Leonard Chess έφυγε από τη ζωή το 1969 σε ηλικία 52 ετών.