ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac Danny Kirwan

Έπαιξε σε πέντε από τα πρώτα albums των rock θρύλων. Πένθος στην οικογένεια των Fleetwood Mac, με τον πρώην κιθαρίστα της μπάντας Danny Kirwan να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών. Την είδηση ανακοίνωσε στο Facebook ο Mick Fleetwood, ο οποίος είχε «στρατολογήσει» τον Kirwan στο συγκρότημα…

Έπαιξε σε πέντε από τα πρώτα albums των rock θρύλων.

Πένθος στην οικογένεια των Fleetwood Mac, με τον πρώην κιθαρίστα της μπάντας Danny Kirwan να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Την είδηση ανακοίνωσε στο Facebook ο Mick Fleetwood, ο οποίος είχε «στρατολογήσει» τον Kirwan στο συγκρότημα σε ηλικία 18 ετών.

«Σήμερα πενθούμε για τον θάνατο του Danny Kirwan στο Λονδίνο. Ο Danny ήταν σημαντική δύναμη στις πρώτες μας ημέρες. Η αγάπη του για τα blues τον οδήγησε στους Fleetwood Mac το 1968, το μουσικό του σπίτι για τα επόμενα χρόνια» αναφέρει ο Mick Fleetwood.

Και συνεχίζει: «Η παρακαταθήκη του Danny είναι μεγάλη και θα ζει για πάντα μέσα από τους Fleetwood Mac. Σε ευχαριστούμε Danny Kirwan. Θα μας λείψεις».

Ο Kirwan μπήκε στους Fleetwood Mac μετά την κυκλοφορία του «Mr Wonderful» το 1968 και η πρώτη του συμμετοχή με το group ήταν στο single «Albatross». Στη συνέχεια ηχογράφησε τα «Then Play On» (τελευταίο album με τον Peter Green) και «Blues Jam At Chess» το 1969, το «Kiln House» (πρώτο album με την Christine McVie) το 1970, και τα «Future Games» (1971) και «Bare Trees» (1972).

Ο Kirwan απολύθηκε από τους Fleetwood Mac το 1972 λόγω προβλημάτων με το αλκοόλ. Η συνέχεια τον βρήκε να κυκλοφορεί 4 προσωπικά albums, όμως το πρόβλημα του με το ποτό τον περιθωριοποίησε και τον έθεσε σε καλλιτεχνική απομόνωση.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα του rockyourlife.gr στην δισκογραφία των Fleetwood Mac.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top