ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Πέθανε ο σχεδιαστής του logo των Judas Priest Rosław Szaybo

Ο Πολωνός καλλιτέχνης Rosław Szaybo, ο άνθρωπος που σχεδίασε το λογότυπο και αρκετά από τα εξώφυλλα των Judas Priest, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Ο Szaybo γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1933 στην Πολωνία και το 1961 αποφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας. Στην ζωή του,…

Ο Πολωνός καλλιτέχνης Rosław Szaybo, ο άνθρωπος που σχεδίασε το λογότυπο και αρκετά από τα εξώφυλλα των Judas Priest, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Szaybo γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1933 στην Πολωνία και το 1961 αποφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας.

Στην ζωή του, εκτός από τους Judas Priest συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα της rock μουσικής όπως οι Elton John, The Clash, Santana, Janis Joplin, Roy Orbison και άλλους.

Η δουλειά του Szaybo κοσμεί τα albums των Judas Priest «Sin After Sin» (1977), «Killing Machine» (1978), «Stained Class» (1978), «British Steel» (1980) και στην Ευρωπαϊκή έκδοση του «Point Of Entry» (1981).

Οι Judas Priest έγραψαν στο Twitter: «Οι αναμνήσεις μας από τον Rosław Szaybo είναι πολύ δυνατές και πάντα θα τον θυμόμαστε για τα θρυλικά εξώφυλλα των Judas Priest, αλλά και το λογότυπο της μπάντας. Οι σκέψεις μας πάνε στην οικογένεια του».

Latest from IN FOCUS

Go to Top