Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο πανκ εικονοκλάστης Τζούντι Μπλέιμ

R NEWS TEAM
Posted on Φεβρουάριος 23, 2018, 8:03 πμ
16 secs

Ο Μπλέιμ ήταν μέρος της κολεκτίβας Buffalo Boys.

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο θρυλικός Βρετανός πανκ εικονοκλάστης, καλλιτεχνικός διευθυντής, στυλίστας και σχεδιαστής κοσμημάτων Τζούντι Μπλέιμ (Judy Blame).

Οι punks από την Αγγλία έως τη Νέα Υόρκη δεν θυμούνται αν το τραγούδι «Judy Is a Punk» ήταν φόρος τιμής των Ramones στο Μπλέιμ ή αν απλά ο Μπλέιμ ήταν η έμπνευσή τους για το όνομα που επέλεξαν.

Γεννημένος στο Λέδερχεντ το 1960 ο Μπλέιμ έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία 17 ετών για το Μάντσεστερ, όπου έχτισε σχέσεις φιλίας με τον Πίτερ Σαβίλ, τα μέλη του πανκ ροκ συγκροτήματος Buzzcocks και την ακραία καλλιτέχνη Λάιντερ Στέρλινγκ.

Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και έγινε κεντρική φιγούρα της club σκηνής της δεκαετία ς του 1980.

Γνωστός για το καυστικό πνεύμα του και την avant-garde εμπνευσμένη από την punk αισθητική ο Μπλέιμ και οι Boy George, Leigh Bowery, Princess Julia και Ray Petri – μεταξύ άλλων, διαμόρφωσαν το πρόσωπο της εναλλακτικής μόδας στη νυχτερινή ζωή με μια ζωντάνια που ήταν σπάνια μέχρι τότε.

Ο Μπλέιμ ήταν μέρος της κολεκτίβας Buffalo Boys με επικεφαλής τον σχεδιαστή – στυλίστα Ray Petri, που δημούργησε εικόνες μέσω των οποίων το στυλ υποκουλτούρας άρχισε να εισχωρεί στο mainstream μέσω ανεξάρτητων περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων των i-D και The Face.

Συνεργάστηκε με μία μακρά λίστα σχεδιαστών, μουσικών και καλλιτεχνών, όπως οι Τζον Γκαλιάνο, Γκάρετ Πιουκ, Ρέι Καβακούμπο, Κιμ Τζόουνς, Μπιορκ και Νένε Τσέρι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST