Ο Keith Emerson, η εμβληματική μορφή των Emerson Lake & Palmer έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Η είδηση μεταδόθηκε τόσο από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, όσο και από την επίσημη σελίδα του group στο Facebook.

Η ανακοίνωση του group αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε πως ο Keith Emerson έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, στο σπίτι του στην Santa Monica του Los Angeles».

Ο Carl Palmer πρόσθεσε: «Είμαι πολύ λυπημένος από τη είδηση του θανάτου του Keith Emerson. Ο Keith ήταν σαν αδερφός μου και το παίξιμο του στα πλήκτρα θα μείνει στην ιστορία, τόσο στον κόσμο της rock, όσο και σε αυτόν της jazz και της κλασικής μουσική».

«Θα τον θυμάμαι πάντα για το χαμόγελο και το χιούμορ του. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα και έπαιξα μαζί του μουσική» κατέληξε ο drummer των ELP.

Ο Keith Emerson γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1944 και έπαιξε σε μια σειρά από μπάντες προτού σχηματίσει τους ELP το 1970 μαζί με τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Greg Lake και τον drummer Carl Palmer.

Με το συγκρότημα ηχογράφησαν τα «Emerson, Lake & Palmer, «Tarkus», «Trilogy», «Brain Salad Surgery», «Works I & II» και «Love Beach» και το μυθικό live «Pictures At & Exhibition». Η μπάντα διέλυσε το 1979 και επανήλθε στο προσκήνιο στις αρχές των 90s ηχογραφώντας τα albums «Black Moon».

Ο Keith Emerson είχε επίσης αρκετές guest συμμετοχές σε soundtracks ενώ είχε και μια αξιοζήλευτη solo καριέρα.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST