Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του πρώτου Athens Street Food Festival και φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν το rockyourlife.gr να λείπει από ένα τέτοιο event. Άλλωστε το φαγητό και η μουσική στο site μας πηγαίνουν μαζί για περισσότερο από επτά χρόνια, γεγονός που κάνει τα μουσικά μας γούστα εδώ και πολύ καιρό να κινούνται σε άμεση σχέση με το πεπτικό μας σύστημα.

Στο event μας προσκάλεσε ο Τάσος, ιδιοκτήτης του Just Burgers, με βασικό σκοπό να δοκιμάσουμε τι άλλο, το burger σήμα κατατεθέν του καταστήματος στο festival, με όνομα AC/DC.

Λαχταριστό μπιφτέκι, τυρί, bacon, ντομάτα, μαρούλι, red onion, bread & butter pickles και secret home sauce.

Ανάμεσα λοιπόν σε γενναίες μπουκιές και σε βαθείς αναστεναγμούς απόλαυσης, ξεκλέψαμε λίγο χρόνο από τον Τάσο για να του κάνουμε μερικές ερωτήσεις ενώ φεύγοντας ζητήσαμε και πήραμε μαζί μας τη συνταγή για τη secret home sauce…(!!!)

justburgersin1

Πως βλέπεις όλο αυτό το νέο κίνημα burger στην Ελλάδα; Πιστεύεις ότι είναι μια μόδα που κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει;
Στην Ελλάδα έχουμε την τάση όταν βλέπουμε κάτι να πηγαίνει καλά να θέλουμε όλοι να κάνουμε το ίδιο θεωρώντας ότι θα είναι μια εύκολη και επιτυχημένη επιχειρηματική κίνηση. Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές στο παρελθόν(frozen yogurts, καλαμάκια σουβλάκια κτλ) που άνοιξαν μαγαζιά σε κάθε γωνιά αλλά μέσα σε ένα χρόνο τα πιο πολλά έκλεισαν. Έτσι λοιπόν και το burger έγινε μόδα, άνοιξαν αρκετά μαγαζιά και θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα και όσα αξίζουν και δίνουν κάτι διαφορετικό θα επιβιώσουν.

Επικρατεί από πολλούς η άποψη ότι για να είναι καλό ένα burger ο κιμάς πρέπει να είναι από μοσχάρι black angus. Κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο;
Όπως σε όλα τα κρέατα έτσι και στο black angus υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες. Χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας black angus σίγουρα μπορείς να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά σίγουρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιος αναγκαστικά μοσχάρι black angus στον κιμά του για να βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα. Εμείς στο Just burger επιλέξαμε να μην δουλέψουμε black angus και για την ώρα νομίζω το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Δεν θα ξεχάσω τις αμέτρητες ώρες δοκιμών για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα που θέλαμε, κατά τις οποίες πρέπει να φάγαμε τουλάχιστον ένα μοσχάρι. Στο τέλος όμως και ακούγοντας το highway to hell, βρήκαμε τον δρόμο για να σας οδηγήσουμε στην “κόλαση” του burger!!

Τι διαφορετικό πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει ένα burger από το Just Burgers σε σχέση με άλλα μαγαζιά του είδους;
Κάνουμε την δουλεία μας με πολύ αγάπη και πολύ μεράκι, σεβόμαστε τoν πελάτη και δεν πρόκειται ποτέ να χαμηλώσουμε τα ποιοτικά μας standards. Γενικά τα περισσότερα μας υλικά είναι φρέσκα, άριστης ποιότητας, από το ψωμί, μέχρι το μπιφτέκι και τις σάλτσες οι οποίες είναι homemade από εμάς, με δικές μας συνταγές, τις πατάτες που τηγανίζονται με ειδική μέθοδο που έχει σαν αποτέλεσμα την ελάχιστη απορρόφηση λαδιού, τον πουρέ, μέχρι και τα γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά για να είναι πάντα φρέσκα. Από κει και πέρα προσπαθούμε να δίνουμε συνέχεια νέες ιδέες και γευστικές προτάσεις και γενικά burgers που δεν θα βρεις εύκολα σε αλλά καταστήματα του είδους. Εμείς τολμάμε να αναγνωρίσουμε την απλότητα του Burger και να την παντρέψουμε με φρέσκες ιδέες και νέα υλικά. Δηλαδή ποντάραμε πάνω σε κάτι κλασικό δίνοντας του φρέσκες πινελιές.

justburgersin

Αυτό που κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή είναι η τεράστια ποικιλία που έχετε στο menu. Πόσο δυσκολεύει την κουζίνα ένα τόσο μεγάλο menu. Ποιος επιμελείται των συνδυασμών και πως προκύπτουν τα ονόματα;
Όλο το μενού από την πρώτη μέρα λειτουργιάς του JUST BURGERS το επιμελούμαι αποκλειστικά εγώ, με κάποιες μικρές πινελιές από των πάτερα μου ο όποιος με ‘κόλλησε’ με την μαγειρική. Το μενού με μια πρώτη ματιά μπορεί να δείχνει μεγάλο, παρόλα αυτά δεν είναι πρόβλημα για την κουζίνα μας και ίσα ίσα δίνει την δυνατότητα στον πελάτη να δοκιμάζει πολλά διαφορετικά Burger χωρίς να βαρεθεί ποτέ και δεύτερον να ανακαλύπτει διαρκώς νέες γεύσεις. Tα ονόματα στα πιο πολλά burger αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο τους. Σε κάποια αλλά είναι μια έμπνευση της στιγμής η μιας ευχάριστης ανάμνησης.

Το burger AC/DC πως προέκυψε;
Είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα και δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να τους δω ποτέ από κοντά ακόμα και όταν ήρθαν για συναυλία στην Αθηνά. Το προηγούμενο Πάσχα έμαθα ότι θα κάνουν συναυλία στην Μαδρίτη και δεν το πολύ σκέφτηκα. Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ και το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να δώσω σε ένα εκρηκτικό burger το όνομα τους.

Γενικά η μουσική αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία συνδυασμών; Όταν δημιουργείς ακούς μουσική;
Εννοείτε. To Κάθε Burger μας όπως και η μουσική άλλωστε είναι ένα έργο τέχνης. Πάντα ακούω μουσική όταν μαγειρεύω. Μου φτιάχνει την διάθεση, με ανεβάζει και με κάνει πιο δημιουργικό.

Ποια είναι τα μουσικά σου ακούσματα; 
Ακούω rock μουσική από πολύ μικρός, από τα 13 μου ξεκίνησα και όσο μεγάλωνα μου αρέσει ακόμα περισσότερο. Ξεκίνησα με Guns n Roses, Metallica & Iron Maiden και στην συνέχεια ΑC/DC, Lynard Skynard, Led Zeppelin, Pearl Jam…Πλέον ακούω όταν οδηγώ, όταν , ακόμα και όταν κοιμάμαι. Έτσι και στο Just Burgers από το πρωί που ανοίγουμε μέχρι και το κλείσιμο παίζουμε rock μουσική.
Αν σου ζητούσα να μου πεις πέντε album που διαμόρφωσαν τα μουσικά σου ακούσματα, ποια θα ήταν αυτά;
1. «Appetite for destruction» Guns n Roses
2. «Black Album» Metallica
3. «Ten» Pearl Jam
4. «Back in black» AC/DC
5. «High way to hell» AC/DC

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο burger;
Εγώ τρώω κυρίως το Pastrami το οποίο είναι πικάντικο χωρίς να είναι καυτερό και το κλασικό αλλά συνάμμα φοβερό και διαχρονικό Cheeseburger!

Το Just Burgers βρίσκεται στη Γλυφάδα (Λαοδίκης κ Βασιλέως Γεωργίου Β 10) ενώ πριν λίγους μήνες άνοιξε και στο Κολωνάκι (Καψάλη 10)

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.