Δύο πίνακες του Kurt Cobain που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ δημόσια θα εκτεθούν από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου στο Seattle Art Fair.

Τον πρώτο τον έχουμε δει στο εξώφυλλο της συλλογής «Incesticide» των Nirvana που κυκλοφόρησε το 1992, ενώ ο δεύτερος είναι εντελώς άγνωστος.

Και οι δύο πίνακες ωστόσο απεικονίζουν παραμορφωμένες, εξπρεσιονιστικές φιγούρες οι οποίες παραπέμπουν στους πίνακες του μεγάλου Νορβηγού ζωγράφου Edvard Munch. O Joshua Roth, διευθυντής της United Talent Agency Fine Arts που εκπροσωπεί την οικογένεια του Cobain είπε στους New York Times ότι με την έκθεση αυτή ο ηγέτης των Nirvana επιστρέφει στο σπίτι του.

«Εκεί κοντά γεννήθηκε, εκεί πέθανε και εκεί δημιούργησε το soundtrack της αντικουλτούρας της εποχής του». Ο κ. Roth επισήμανε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα της ιδέας για τη διοργάνωση μιας μεγάλης έκθεσης, με την οποία θα τιμηθεί ο Cobain και το έργο του.

«Θέλουμε να κάνουμε μια έκθεση, στην οποία θα διηγηθούμε την ιστορία του Kurt μέσα από τα έργα τέχνης, τα προσωπικά αντικείμενα και τα memorabilia του. Μια έκθεση σαν κι αυτή που έκαναν οι Rolling Stones στο Λονδίνο».

Οι δύο πίνακες δεν θα είναι προς πώληση, αφού αποτελούν ξεχωριστά κειμήλια για τα μέλη της οικογένειας του. Ερωτηθείς, πάντως, για το πόσα έργα τέχνης του Cobain έχουν οι κληρονόμοι του, ο Roth απάντησε ότι «είναι δεκάδες. Αρκετοί πίνακες, πολλά σχέδια και πολλά γλυπτά».

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST