Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φιλόδοξο doom/stoner film κινουμένων σχεδίων των David Paul Saymour και Tim Granda

Ξέρετε τον Halvar τον γενναίο; Όχι;… Δε πειράζει. Αν είστε fans του doom/psych/stoner ήχου, ο ήρωας αυτός θα «εισβάλει» στις ζωές σας με το καλό το 2018.

Ο Halvar αναζητά εκδίκηση και θέλει το κεφάλι του Mördvél, ενός μοχθηρού θηρίου που σκότωσε την αγαπημένη του νύφη. Ο Halvar καβαλάει ένα chopper και κυνηγάει τον εχθρό του μέσα σε απόλυτα ψυχεδελικά και δυστοπικά τοπία γεμάτα χρώματα αλλά και κινδύνους που παραμονεύουν παντού. Η οσμή του θανάτου βρίσκεται παντού, αλλά ο Halvar είναι αποφασισμένος για όλα.

Που συμβαίνουν όλα αυτά;… Στο «The Planet Of Doom: An Animated Tale Of Metal & Art», ένα φιλόδοξο film κινουμένων σχεδίων από τον δημιουργό/artist David Paul Seymour και τον σκηνοθέτη/animator Tim Granda, ιδιοκτήτες του ανεξάρτητου Riff Lodge Animation studio, οι οποίοι θα «διηγηθούν» την ιστορία όχι μέσα από διαλόγους αλλά μέσα από 14 doom ύμνους, ένας για κάθε κεφάλαιο του film.

Το film θα έχει υπότιτλους με τους στίχους των τραγουδιών έτσι ώστε ο θεατής να μη χάνει την επαφή του με την ιστορία που διαδραματίζεται στην οθόνη του

Σε αυτό το επικό fantasy/sci-fi film θα μπει φαρδιά-πλατιά η υπογραφή δημιουργών, artists και συγκροτημάτων από τον ευρύτερο doom/sludge/stoner/psych χώρο. Συνολικά περισσότεροι από 15 καλλιτέχνες και άλλα τόσα συγκροτήματα θα ματώσουν έτσι ώστε το film να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερα ψηλές προσδοκίες των fans.

Αν κρίνουμε πάντως από τα πρώτα posters που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το αποτέλεσμα αναμένεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

PlanetOfDoomposter1

 

PlanetOfDoomposter2

Οι δημιουργοί του «Planet Of Doom»
Οι δυο εμπνευστές του project πάντως μόνο άγνωστοι δεν είναι στον χώρο. Ο Tim Granda είναι σκηνοθέτης και animator και παράλληλα τρέχει και το online περιοδικό Doom Cycle, το οποίο ασχολείται με μουσική αλλά και με τον ευρύτερο χώρο της μοτοσυκλετας. Παράλληλα, γράφει τακτικά και στο Show Class Magazine ενώ είναι ένθερμος υποστηρικτής της BMX κουλτούρας.

Ο David Paul Seymour, μεγαλωμένος στην DIY punk/hardcore και metal σκηνή των 80s, έχει σχεδιάσει αρκετά εξώφυλλα και t-shirts γνωστών συγκροτημάτων του χώρου όπως οι Pentagram, Red Fang, The Sword, Earthless και Kadavar.

Οι δυο τους πριν από λίγο διάστημα δημιούργησαν το νέο animated video των Conan για το κομμάτι «Throne Of Fire», μέσα από το τελευταίο album της μπάντας «Revengeance». Δείτε το:

Όσο για το ποιοι μουσικοί και συγκροτήματα συμμετέχουν; Κρατήστε την ανάσα σας… Orchid, Cirith Ungol, Philip Cope (Kylesa), Conan, Mos Generator, Wo Fat, Slow Season, Scorpion Child, Summoner, The Well, Order Of The Owl, Mother Crone, Destroyer Of Light, Goya και Ironweed υπογράφουν τα κομμάτια που θα ακουστούν στο film και θα οδηγήσουν τον Halvar στην δόξα.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε;
Οι δημιουργοί του film έχουν ξεκινήσει μια online καμπάνια μέσω Kickstarter με σκοπό την χρηματοδότηση του project τους, προσφέροντας στους fans που θα βάλουν πλάτη μια σειρά από αποκλειστικά προνόμια. Μέχρι σήμερα, 20 μέρες πριν την ολοκλήρωση της καμπάνιας, έχουν συγκεντρωθεί λίγο πάνω από $21,000 δολάρια από τα συνολικά $45,000 που απαιτούνται.

Για το τέλος σας παραθέτουμε το πρώτο teaser trailer του «Planet Of Doom»:

 

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.