ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

PledgeMusic: αφήνει απλήρωτους μουσικούς και συγκροτήματα

Αιτία η χρεωκοπία και η εκκαθάριση της μουσικής πλατφόρμας. Εξαιρετικά απίθανό είναι το σενάριο να πληρωθούν από το Pledge Music οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του. Αιτία είναι η οριστική χρεωκοπία της εταιρίας, η οποία βρίσκεται από την αρχή της χρονιάς σε εκκαθάριση με χρέη άνω…

Αιτία η χρεωκοπία και η εκκαθάριση της μουσικής πλατφόρμας.

Εξαιρετικά απίθανό είναι το σενάριο να πληρωθούν από το Pledge Music οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του.

Αιτία είναι η οριστική χρεωκοπία της εταιρίας, η οποία βρίσκεται από την αρχή της χρονιάς σε εκκαθάριση με χρέη άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το PledgeMusic αποτέλεσε μια από τις διασημότερες πλατφόρμες crowd funding τα προηγούμενα χρόνια, με ονόματα όπως οι Motley Crue, Ministry, Sum 41, Papa Roach, Hellyeah, αλλά και Robert Trujillo των Metallica να στηρίζουν εκεί τις καμπάνιες τους.

Στις αρχές της χρονιάς οι Queensryche και οι L7 ήταν οι δύο πρώτες μπάντες που μηνύματα τους ενημέρωναν τους fans για την κατάσταση που βρίσκεται πλέον η εταιρία.

Οι Queensryche έγραψαν: «Με βαριά καρδιά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πέσαμε θύματα του PledgeMusic. Η εταιρία ενημέρωσε κάποιους ανθρώπους πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και πως αδυνατεί πλέον να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Αυτό σημαίνει πως θα χάσουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε».

Με την σειρά τους οι L7 τόνισαν: «Για όσους δεν γνωρίζουν, το PledgeMusic καταχράστηκε χρήματα που ανήκουν σε συγκροτήματα και fans οι οποίοι στήριξαν online καμπάνιες. Από ότι μάθαμε, η εταιρία κήρυξε πτώχευση και πλέον δεν είναι ενεργή και βιώσιμη».

Ο ειδικός εκκαθαριστής που έχει οριστεί σε επιστολή του προς αρκετούς καλλιτέχνες τονίζει πως «δεν θεωρώ πιθανό να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς τους μουσικούς. Αν αλλάξει κάτι θα σας ειδοποιήσουμε…».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top