ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE/TOP STORIES

Ποιος είναι ο Michael McLeer που εικονογραφεί το πρώτο βιβλίο των Metallica για παιδιά;

Σε ηλικία 10 ετών τριγύριζε στους δρόμους της Νέας Υόρκης μαζί με τους φίλους του, ζωγραφίζοντας με σπρέι τα τρένα, όχι βγάζοντας κάποια συναισθητική αντίδραση αλλά απλώς για να τα κάνει πιο όμορφα. Ήδη στις αρχές τις δεκαετίας του 80, τα τούνελ του υπόγειου σιδηροδρόμου είχαν γίνει το αγαπημένο του…

Σε ηλικία 10 ετών τριγύριζε στους δρόμους της Νέας Υόρκης μαζί με τους φίλους του, ζωγραφίζοντας με σπρέι τα τρένα, όχι βγάζοντας κάποια συναισθητική αντίδραση αλλά απλώς για να τα κάνει πιο όμορφα.

Ήδη στις αρχές τις δεκαετίας του 80, τα τούνελ του υπόγειου σιδηροδρόμου είχαν γίνει το αγαπημένο του μέρος, μέρος το οποίο και θα σηματοδοτούσε για τον Michael “Kaves” McLeer την έναρξη μιας θρυλικής καριέρας στον χώρο των σπρέι, των tattoos, του hip hop και γενικότερα της καλλιτεχνικής αναγέννησης του Brooklyn.

Από την αρχή είχε προβλήματα με τον νόμο ζωγραφίζοντας με σπρέι τα βαγόνια των τρένων γι’ αυτό και γρήγορα άρχισε να ζωγραφίζει τα σκηνικά σ’ ένα τοπικό νυχτερινό κέντρο στη γειτονιά του. Έτσι, βρέθηκε να συνεργάζεται με rap καλλιτέχνες όπως οι Public Enemy και ο Big Daddy Kane δημιουργώντας σταδιακά ένα ισχυρό καλλιτεχνικό όνομα στο Brooklyn. Σύντομα, πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν από τον Kaves να δημιουργήσει πάνω σε καμβά για να διακοσμήσουν το σπίτι τους με τις δουλειές του. Οι οικονομικές απολαβές ήταν βασικά και η αιτία που τον ώθησαν να ξεκινήσει να ασχολείται και με την τέχνη του tattoo.

Ο Kaves θεωρείται σήμερα θρύλος της τέχνης του γκράφιτι, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου “Skin Graf: Masters of Graffiti Tattoo” που κυκλοφόρησε το 2013. Ο Kaves μαζί με τον αδερφό του αποτέλεσαν ιδρυτικά μέλη του crossover hip hop συγκροτήματος Lordz of Brooklyn που στο παρελθόν συνεργάστηκε με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Run DMC, Busta Rhymes, Ozzy Osbourne, Korn και πολλούς άλλους ενώ μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει σχέδια για εταιρίες όπως η Nike, Adidas, το MTV, η Jaguar, η Rockstar Games, το WWA και η Vans.

Ένα από τα επερχόμενα projects του Kave, είναι πλέον και η συνεργασία του με τους Metallica, στο βιβλίο για παιδιά που πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι τελευταίοι στις 26 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, παραθέτουμε κάποιες από τις δουλειές του καθώς και οι τιμές που πωλούνται στο διαδίκτυο.

KAVES – Grace of God – $6,000.00
KAVES – How Sweet It Is – $800.00
KAVES – Lords of Brooklyn – $6,000.00
KAVES – «KAVES» Drawing – $450
KAVES – Under The EL – $2,500.00
KAVES – Baby Your the Greatest – $1,500.00
Ο Kaves έχει εικονογραφήσει στο παρελθόν το βιβλίο «Η Αλφαβήτα του Hip Hop»
Michael “Kaves” McLeer
Michael “Kaves” McLeer

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from CULTURE

Go to Top