Ο Varg Vikernes βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους Burzum με έναν τρόπο που κανείς δεν θα πίστευε και δεν θα περίμενε. Ίσως μάλιστα αρκετοί οπαδοί να θεωρήσουν πως το τέλος του σπουδαιότερου -κατά πολλούς- black metal group του πλανήτη να έρχεται με τον πλέον άκομψο τρόπο, όμως η εκκεντρική φιγούρα του Vikernes δικαιολογεί εν μέρει αυτή την εξέλιξη.

«Οι Burzum ποτέ δεν αποτέλεσαν επιλογή ζωής, και εγώ ούτε καν ήθελα να γίνω μουσικός. Ήταν κάτι που έκανα περιμένοντας να έρθει κάτι που δεν ήρθε ποτέ» δηλώνει στο νέο video που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube ο Νορβηγός, ο οποίος ρίχνει την αυλαία της μπάντας χάνοντας… ένα στοίχημα!

Και πως έπεσε αυτή η αυλαία; Δίνοντας την μοναδική κόπια του ομώνυμου ντεμπούτου album των Burzum στον φίλο και θαυμαστή του συγκροτήματος με το όνομα Nathan B, ο οποίος τον κέρδισε σε έναν αγώνα 4×4 με AVT οχήματα.

Η ιστορία έχει ως εξής. Ο Σκανδιναβός είχε υποσχεθεί να δώσει το CD στον Nathan, εφόσον εκείνος θα επιτάχυνε το όχημά του γρηγορότερα από εκείνον. Η κόντρα παρουσιάστηκε μέσα στην εβδομάδα, με videos στο YouTube, με τον οπαδό τελικά να κερδίζει.

Και εδώ έρχεται το καλύτερο. Ο Varg στο μήνυμά του στο YouTube αναφέρει ότι γνώριζε εκ των προτέρων την τελική έκβαση της «μάχης», αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα ότι επίτηδες έμεινε δεύτερος.

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με την προσπάθεια των ανθρώπων να αποκομίσουν κέρδος. Και όσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευχαρίστησή τους. Δεν υπάρχει τέλος σε αυτό» θα πει ο Varg, ο οποίος επέλεξε έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να δώσει ένα μάθημα περί απληστίας.

«Αν θέλετε να αλλάξετε αυτόν εδώ τον κόσμο, και εγώ θέλω, ξεκινήστε με τον εαυτό σας» παρακινεί τους fans ο Vikernes, ο οποίος ωστόσο κόντρα σε όσα λέει, πιστεύει ακόμα στην ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Ο Varg στρέφει πλέον την προσοχή του σε πράγματα που μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και δεν θέλει να τον συνδέουν πλέον με το κάψιμο εκκλησιών, την ρατσιστική του συμπεριφορά και την δολοφονία του Euronymous που τον έστειλε 21 χρόνια στην φυλακή. Μπορεί άραγε να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν του;

https://www.youtube.com/watch?v=kXqUz4XfdUM

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.