ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Ποσό ρεκόρ για την κιθάρα του Kurt Cobain από το MTV Unplugged των Nirvana

Πουλήθηκε έναντι έξι εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία. Η κιθάρα που έπαιξε ο Kurt Cobain στο εμβληματικό MTV Unplugged των Nirvana του 1993 πωλήθηκε το σαββατοκύριακο έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων! Αυστραλός επιχειρηματίας ο νέος ιδιοκτήτης του μουσικού οργάνου. Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Julien’s, με την κιθάρα να πωλείται σε…

Πουλήθηκε έναντι έξι εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία.

Η κιθάρα που έπαιξε ο Kurt Cobain στο εμβληματικό MTV Unplugged των Nirvana του 1993 πωλήθηκε το σαββατοκύριακο έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων! Αυστραλός επιχειρηματίας ο νέος ιδιοκτήτης του μουσικού οργάνου.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Julien’s, με την κιθάρα να πωλείται σε ποσό ρεκόρ στον Peter Freedman, ιδιοκτήτη της εταιρίας μικροφώνων Røde Microphones, όπως ανακοίνωσε ο οίκος λίγο μετά το τέλος της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε στο Beverly Hills.

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο μοντέλο, μόλις 302 αντίγραφα, το οποίο κατασκεύασε η αμερικανική εταιρία μουσικών οργάνων Martin το 1953. Η κιθάρα μάλιστα έχει τροποποιηθεί καθώς ο Cobain ήταν αριστερόχειρας. Μαζί με το όργανο πουλήθηκε και η θήκη της η οποία περιείχε ένα διαφημιστικό για το album των Poison Idea «Fell The Darkness», ένα ανοιχτό πακέτο με χορδές, τρεις πένες καθώς και ένα σακουλάκι για ναρκωτικά μαζί με ένα μαχαίρι και ένα κουτάλι.

Ο οίκος Julien’s σχολίασε: «Αυτή η κιθάρα έχει περάσει πλέον στην ιστορία της rock μουσικής ως το όργανο που έπαιζε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σημαντικούς μουσικούς σε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες ζωντανές εμφανίσεις όλων των εποχών».

Θυμίζουμε πως στα τέλη του Οκτωβρίου του 2019 δημοπρατήθηκε από τον ίδιο οίκο η πράσινη ζακέτα την οποία φορούσε ο Kurt Cobain στο MTV Unplugged έναντι $334,000.

Μέχρι τώρα η πιο ακριβή κιθάρα που πωλήθηκε σε δημοπρασία ήταν μια Fender Stratocaster Black Strat, με την οποία έπαιζε ο David Gilmour των Pink Floyd. Το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση της άγγιξε τα 4 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα τα οποία πήγαν σε φιλανθρωπίες.

Η ζωντανή ηχογράφηση των Nirvana, μια από τις πλέον γνωστές του μουσικού καναλιού, πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1993, πέντε μήνες πριν από τον θάνατο του Cobain σε ηλικία 27 ετών.

Peter Freedman, Founder of RØDE Microphones, won at auction today for $6,010,000 the Martin D-18E guitar used by Kurt…

Gepostet von Julien's Auctions am Samstag, 20. Juni 2020

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from CULTURE

Go to Top