ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Prince – Piano & A Microphone 1983

Το πρώτο μεταθανάτιο album του Prince δικαιολογεί στο έπακρο την απόφαση της οικογένειας και του ιδρύματος που διαχειρίζεται τα δικαιώματά του, να δουλέψει και τελικά να κυκλοφορήσει αυτό το υλικό. Το «Piano & A Microphone 1983» περιλαμβάνει πέντε ακυκλοφόρητες συνθέσεις, ενώ μας δίνει μια καλή εικόνα για το που βρισκόταν…

Το πρώτο μεταθανάτιο album του Prince δικαιολογεί στο έπακρο την απόφαση της οικογένειας και του ιδρύματος που διαχειρίζεται τα δικαιώματά του, να δουλέψει και τελικά να κυκλοφορήσει αυτό το υλικό. Το «Piano & A Microphone 1983» περιλαμβάνει πέντε ακυκλοφόρητες συνθέσεις, ενώ μας δίνει μια καλή εικόνα για το που βρισκόταν καλλιτεχνικά εκείνη την στιγμή ο σπουδαίος μουσικός. Το album έχει έντονο το live feeling, κάτι απολύτως λογικό καθώς πρόκειται για ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε στο home studio του Prince, μέσα σε ένα απόγευμα. Εξαιρετικά συναισθηματικός, ο δίσκος ουσιαστικά ξεδιπλώνει τις ιδέες που είχε στο μυαλό του ο Prince εκείνη την εποχή. Μια τέτοια στιγμή είναι τα 90 δευτερόλεπτα του «Purple Rain», με τον ομώνυμο δίσκο να κυκλοφορεί έναν χρόνο αργότερα. Κλείνοντας τα μάτια και πατώντας το play, ακούς τον Prince να λέει στο πρώτο κομμάτι… «Can you turn the lights down?», και κάπως έτσι φαντάζεσαι τον εαυτό σου να απολαμβάνει μια προσωπική παράσταση από έναν σπουδαίο καλλιτέχνη.

Καλλιτέχνης: Prince
Album: Piano & A Microphone 1983
Label: Warner Bros.
Ημ. Κυκλοφορίας: 21/09/2018

 

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top