ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

«Bohemian Rhapsody»: Το κομμάτι με τα περισσότερα streams τον 20ο αιώνα

Το κλασικό single των Queen «Bohemian Rhapsody» είναι αυτό με τα περισσότερα streams του 20ου αιώνα, αλλά και το πιο επιτυχημένο rock τραγούδι όλων των εποχών. Η Universal Music Group ανακοίνωσε πως το τραγούδι έπιασε αυτή την εβδομάδα τα 1.6 δισεκατομμύρια streams σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, Apple Music,…

Το κλασικό single των Queen «Bohemian Rhapsody» είναι αυτό με τα περισσότερα streams του 20ου αιώνα, αλλά και το πιο επιτυχημένο rock τραγούδι όλων των εποχών.

Η Universal Music Group ανακοίνωσε πως το τραγούδι έπιασε αυτή την εβδομάδα τα 1.6 δισεκατομμύρια streams σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Spotify, Apple Music, Deezer), καθώς και στο YouTube.

Οι Queen άφησαν πίσω τους άλλα σπουδαία rock κομμάτια, όπως το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana, το «November Rain» των Guns N Roses, ενώ βρέθηκαν μπροστά και από το mega hit των A-HA «Take On Me».

Ο Brian May σε δήλωση του για την είδηση είπε πως είναι πολύ χαρούμενος που η μουσική των Queen εξακολουθεί να έχει απήχηση και μέσω της νέας τεχνολογίας (streams).

Η επιτυχία του τραγουδιού ακολουθεί αυτήν της πρόσφατης βιογραφικής ταινίας των Queen, η οποία συνεχίζει να σπάει ταμεία.

Το «Bohemian Rhapsody» κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου 1975 και παρά την μεγάλη του διάρκεια για single, έγινε το πρώτο κομμάτι των Queen που βρέθηκε στην πρώτη θέση του Top10 σε Η.Π.Α και Μεγάλη Βρετανία, μένοντας εκεί για εννιά συνεχόμενες εβδομάδες!

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top