Οι Radiohead μηνύουν την Lana Del Rey για κλοπή του «Creep» στο κομμάτι της «Get Free»

R NEWS TEAM
Posted on Ιανουάριος 08, 2018, 2:54 μμ
20 secs

Μήνυση και αγωγή εναντίον της Lana Del Rey για το κομμάτι της «Get Free», το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο της album «Lust For Life» έκαναν οι Radiohead, υποστηρίζοντας ότι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει κλέψει το κουπλέ του «Creep».

Οι φήμες περί δικαστικής διαμάχης υπήρχαν από την περασμένη εβδομάδα, όμως η Del Rey με μήνυμά της στο Twitter επιβεβαίωσε πως η συνέχεια θα δοθεί -εκτός απροόπτου- στα δικαστήρια.

Όπως αναφέρει η ίδια στο μήνυμά της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι Radiohead ζητάν 100% δικαιώματα του κομματιού με την τραγουδίστρια να προσφέρει 40%, λέγοντας όμως ότι το «Get Free» δεν έχει επηρεαστεί από το «Creep».

«Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχω προσφέρει το 40% των δικαιωμάτων, όμως οι δικηγόροι των Radiohead δε συζητάνε για κάτω από το 100%. Θα τα πούμε στο δικαστήριο» καταλήγει το «τιτίβισμα» της Del Rey.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα δύο κομμάτια, τα οποία η αλήθεια είναι πως μοιάζουν εκπληκτικά στο κουπλέ, με το αίτημα όμως των Radiohead να χαρακτηρίζεται ήδη από ειδικούς ως υπερβολικό.

Το «Creep» κυκλοφόρησε ως single τον Σεπτέμβρη του 1992 και βρίσκεται στο ντεμπούτο των Άγγλων «Pablo Honey» του 1993.

Ακούστε τη σύγκριση των δύο τραγουδιών και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST