Το rockyourlife.gr αλλάζει και μαζί του ο τρόπος που ενημερώνεται ο φίλος της rock μουσικής

ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Posted on Σεπτέμβριος 30, 2017, 11:47 πμ
10 secs

Αν ανατρέξει κανείς στην Wikipedia θα δει πως το όραμα περιγράφεται ως μια μορφή που λαμβάνει χώρα στη συνείδηση η οποία δεν απορρέει από τις αισθήσεις αλλά από τη φαντασία. Το όραμα είναι η “πυξίδα” που ακολουθεί κανείς για να φτάσει στον προορισμό του και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις επιλογές μας.

Εδώ και μια δεκαετία περίπου το δικό μας όραμα ήταν ένας διαδικτυακός τόπος που ο φίλος του rock θα μπορεί να ενημερώνεται για την αγαπημένη του μουσική ενώ ταυτόχρονα θα έχει πρόσβαση σε σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του, είτε αυτά έχουν να κάνουν με την πολιτική, είτε με την οικονομία, είτε με το περιβάλλον είτε με οτιδήποτε απασχολεί την δική του καθημερινότητα. Ειδήσεις που τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι πιο σημαντικές από την κυκλοφορία ενός μουσικού album ή την πρεμιέρα μιας ταινία.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να γίνει από την αρχή. Για να βρεθεί η σωστή φόρμουλα έπρεπε να περάσουμε από πολλές δοκιμασίες τόσο της διαδικτυακής μας πλατφόρμας, όσο και του ίδιου μας του εαυτού. Δοκιμασίες, που θέλω να πιστεύω, πως όλα αυτά τα χρόνια μας έκαναν πολύ καλύτερους σ’ αυτό που κάνουμε, γεγονός που αναγνωρίστηκε πρώτα απ’ όλα από εσάς και κατά δεύτερον από την απήχηση που έχει πλέον το rockyourlife.gr στις τάξεις της rock κοινότητας και όχι μόνο.

Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί που ήρθαμε σε επαφή, σχεδόν απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις, είτε προέβαλαν δικαιολογίες για να μη μιλήσουν (ακόμα και για την τρομοκρατική επίθεση στο Bataclan), είτε δεν απάντησαν ποτέ στα τηλέφωνα και τα e-mail μας

Έτσι λοιπόν, δέκα χρόνια μετά έφτασε η στιγμή που το rockyourlife.gr μπορεί να προσφέρει καθημερινή και έγκαιρη ενημέρωση στα σημαντικότερα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας μας.

Δυστυχώς, απ’ όσο τουλάχιστον, θυμάμαι τον εαυτό μου, οι άνθρωποι που ακούνε σκληρή μουσική αντιμετωπίζονταν καχύποπτα, πολλές φορές με προκατάληψη, λες και το DNA τους διαμορφώνεται αρνητικά από κιθαριστικά riffs, δίκασες και μπασογραμμές.

Μέσα σε όλα, η πολιτική είναι ένας τομέας που ανέκαθεν μας ενδιέφερε και απ’ ότι φαίνεται ενδιαφέρει και τους περισσότερους αναγνώστες μας. Δυστυχώς όμως, οποιαδήποτε προσπάθεια και αν κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, βρήκε απέναντι της την άρνηση, τον σνομπισμό και την αδιαφορία. Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί που ήρθαμε σε επαφή, σχεδόν απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις, είτε προέβαλαν δικαιολογίες για να μη μιλήσουν (ακόμα και για την τρομοκρατική επίθεση στο Bataclan), είτε δεν απάντησαν ποτέ στα τηλέφωνα και τα e-mail μας, θέλοντας προφανώς μ’ αυτό τον τρόπο να μην εκτεθούν σ’ ένα κοινό που ακούει σκληρή μουσική και δυστυχώς αντιμετωπίζεται ακόμα και εν έτει 2017 με προκατάληψη από ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας.

Μετά από υπομονή και επιμονή όμως το πράγμα φαίνεται πως αλλάζει. Στην πορεία θα δείτε ανθρώπους της πολιτικής σκηνής να περνάνε μέσα από τις διαδικτυακές σελίδες μας. Μιας σκηνής που τα τελευταία χρόνια καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να γλιτώσει από τη δημόσια κατακραυγή και την απαξίωση. Ανεξαρτήτως από την ιδεολογία του καθενός μας, θα επιχειρήσουμε να μιλήσουμε με ανθρώπους ολόκληρης της πολιτικής σκηνής και να ρωτήσουμε πράγματα που δεν θα διαβάζατε ποτέ σε κάποια εφημερίδα ή σε κάποιο πολιτικό έντυπο. Και όλα αυτά χωρίς να “χρωματίσουμε” τον ιστότοπο μας μιας και ποτέ δεν ήταν στις φιλοδοξίες μας να επιλέξουμε κάποια συγκεκριμένη πλευρά. Το μόνο που μας χαρακτηρίζει είναι η αγάπη μας για το rock και το heavy metal.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων όμως, το rockyourlife.gr σε καμία περίπτωση δεν θα χάσει την ταυτότητα του. Βασικός άξονας του προφίλ του ήταν, είναι και θα είναι η “σκληρή” μουσική. Απλά μεταλλάσσουμε το προφίλ μας δημιουργώντας έναν ιστότοπο πλήρους ενημέρωσης για τον φίλο του rock που επιθυμεί όταν ανοίξει μια ιστοσελίδα να έχει μια σφαιρική ενημέρωση για το τι γίνεται εκείνη τη στιγμή στον κόσμο και μια περισσότερο εξειδικευμένη για το τι συμβαίνει στον κόσμο της αγαπημένης του μουσικής.

Καλή αρχή σε όλους μας

ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΝΗΣ
Υπεύθυνος Σύνταξης

Ο Σάββας Στανής μεγάλωσε στην Κομοτηνή και είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού FC των Dream Theater, βραβευμένο από τη Warner music και την ifpi για τις πωλήσεις του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Έχει περάσει από τα μουσικά περιοδικά Rock On και Rock Hard ενώ βρέθηκε πίσω από την κονσόλα του Atlantis 105,2. Λατρεύει το φαγητό με αδυναμία στα burger και ζει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γνωρίσει από κοντά τον Antony Bourdain.