ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Rolling Stone Charts: Τα νέα μουσικά charts του περιοδικού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο project. Από το 1967 που ιδρύθηκε, το Rolling Stone αποτελεί το σημαντικότερο έντυπο για την μουσική και την pop κουλτούρα. Η τεράστια αλλαγή στην μουσική βιομηχανία έχει διαμορφώσει μια εντελώς νέα πραγματικότητα στον τρόπο που μαθαίνουμε και ακούμε την αγαπημένη μας μουσική…

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο project.

Από το 1967 που ιδρύθηκε, το Rolling Stone αποτελεί το σημαντικότερο έντυπο για την μουσική και την pop κουλτούρα. Η τεράστια αλλαγή στην μουσική βιομηχανία έχει διαμορφώσει μια εντελώς νέα πραγματικότητα στον τρόπο που μαθαίνουμε και ακούμε την αγαπημένη μας μουσική και το περιοδικό δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε αυτές τις εξελίξεις.

Πριν από λίγες ώρες, το Rolling Stone παρουσίασε στους αναγνώστες του το Rolling Stone Charts, έναν νέο διαδραστικό οδηγό, το οποίο θα ανανεώνεται σε καθημερινή βάση με όλες τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις γύρω από την rock -και όχι μόνο- μουσική. Πρόθεση του περιοδικού είναι τα charts να δίνουν στον ενδιαφερόμενο την πλήρη εικόνα για κάθε είδους μουσική, τα hits και τους καλλιτέχνες που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Για λόγους διαφάνειας, τα RS Charts θα διαμορφώνονται υπό την επίβλεψη ανεξάρτητων εταιριών που θα διασφαλίζουν διαύγεια.

Πρόθεση μας είναι να αποτυπώσουμε το πως είναι σήμερα η μουσική βιομηχανία και να δώσουμε την πραγματική διάσταση του πως είναι να είναι σήμερα κάποιος το No.1.

Τι περιλαμβάνουν τα Rolling Stone Charts
Αρκετά ενδιαφέροντα είναι τα charts που θα παρουσιάζει σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση το έγκυρο περιοδικό. Πιο αναλυτικά έχουμε:

The Rolling Stone Top 100 Songs
Πρόκειται για τα 100 πιο γνωστά κομμάτια που ακούγονται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η λίστα θα ενημερώνεται καθημερινά και θα παρουσιάζεται ανανεωμένη σε εβδομαδιαία βάση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα streams από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, όσο και τις φυσικές πωλήσεις (CD, βινύλιο, κασέτα). Από την λίστα αυτή εξαιρούνται τα κομμάτια που παρουσιάζονται σε online radios.

The Rolling Stone Top 200 Albums
Η λίστα με τα 200 πιο επιτυχημένα albums σήμερα. Διαμορφώνεται μέσω των φυσικών και ψηφιακών πωλήσεων σε συνεργασία με όλες τις πλατφόρμες. Η λίστα θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με τις πωλήσεις που σημειώθηκαν την εβδομάδα που προηγήθηκε.

The Rolling Stone Artists 500
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λίστες. Πρόκειται για τα charts που δείχνουν τις τάσεις και τις αναζητήσεις των fans στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν θέλετε να έχετε μια γρήγορη εικόνα για το τι ακούγεται περισσότερο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Artist 500 θα σας δώσει όλη την πληροφορία που χρειάζεστε.

The Rolling Stone Trending 25
Ό,τι πιο εμπορικό βρίσκεται σε αυτό το chart. Το Rolling Stone υπόσχεται μια λίστα που θα αποτυπώνει «φωτογραφικά» την μουσική που ακούει ο μέσος Αμερικανός αυτή την στιγμή. Πιθανότατα πρόκειται για ένα chart που θα έχει μειωμένο rock ενδιαφέρον, δείχνοντας όμως το μομέντουμ. Στο Trending 25 θα βρίσκονται κομμάτια που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες.

The Rolling Stone Breakthrough 25
Η μουσική του αύριο! Στο Breakthrough 25 θα παρουσιάζονται συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα μπαίνουν στα charts για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Εδώ το ενδιαφέρον μετατοπίζεται περισσότερο σε καλλιτέχνες και λιγότερο σε τραγούδια. Η λίστα θα ανανεώνεται κάθε μήνα και θα περιλαμβάνει ονόματα που δεν υπάρχουν στο Artists 500 παραπάνω. Αν ψάχνετε για τα επόμενα αστέρια, σίγουρα θα τα βρείτε εδώ.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top