ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Rosetta – Sower Of Wind (EP)

Ένα άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα παρουσιάζουν οι Rosetta στο νέο τους EP. Οι Αμερικανοί post metallers πήραν τα ατμοσφαιρικά και ambient στοιχεία που εισήγαγαν αφειδώς στο τελευταίο τους album «Utopioid» του 2017, και τους έδωσαν περισσότερο χώρο να αναδειχθούν και να εξελιχθούν. Αν και οι ίδιοι στο δελτίο τύπου που συνοδεύει…

Ένα άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα παρουσιάζουν οι Rosetta στο νέο τους EP. Οι Αμερικανοί post metallers πήραν τα ατμοσφαιρικά και ambient στοιχεία που εισήγαγαν αφειδώς στο τελευταίο τους album «Utopioid» του 2017, και τους έδωσαν περισσότερο χώρο να αναδειχθούν και να εξελιχθούν. Αν και οι ίδιοι στο δελτίο τύπου που συνοδεύει το «Sower Of Wind» προσπαθούν να αποσυνδέσουν τις δύο κυκλοφορίες, στα αυτιά μου το νέο EP φαντάζει ως ο εσωτερικός κόσμος του album και μια προσπάθεια ενδοσκόπησης του συγκροτήματος. Χωρίς ηλεκτρικές κιθάρες, φωνητικά και rhythm section, το «Sower Of Wind» φαντάζει ως η σκοτεινή πλευρά του «Utopioid» αλλά μπορεί να σταθεί και μόνο του ως ένα αυτοτελές μουσικό έργο που παρουσιάζει ένα πρόσωπο που -όπως γράψαμε και το 2017- ενδεχομένως να αποτελέσει κομβικό στοιχείο στην δισκογραφική εξέλιξη των Rosetta. Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι τα metal στοιχεία θα εκλείψουν από τις μελλοντικές τους κυκλοφορίες.

Συγκρότημα: Rosetta
EP: Sower Of Wind
Label: Pelagic
Ημ. Κυκλοφορίας: 04/01/2019

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top