Η Ρώσικη διπλωματία χρησιμοποιεί στίχους από τραγούδια των Five Finger Death Punch

R NEWS TEAM
Posted on Νοέμβριος 13, 2017, 8:00 πμ
25 secs

Αν νομίζατε ότι με την εκλογή του Donald Trump στην προεδρεία των Ηνωμένων Πολιτειών τα είχαμε δει όλα, ξανασκεφτείτε το.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, Vladislav Surkov, σε κείμενό του στο Ρωσικό κρατικό δίκτυο RT χρησιμοποίησε στίχους των Five Finger Death Punch, κατηγορώντας μάλιστα την Δύση για υποκρισία. Οι στίχοι που χρησιμοποίησε ο Surkov ήταν από το κομμάτι «Wash It All Away».

Συγκεκριμένα, ο Surkov έγραψε: «Ο στίχος Done with all your hypocrisy ακούγεται προφητικός για όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Δύση».

Σύμφωνα με τους Times της Μόσχας, ο σύμβουλος του Προέδρου Putin προσπαθεί να συνδέσει την εκλογή του Trump με τις τελευταίες χειμαρρώδεις αποκαλύψεις σεξουαλικών σκανδάλων που ταλανίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λίγο μετά στο κείμενό του, ο Surkov αναφέρεται ξανά στο κομμάτι χρησιμοποιώντας τον στίχο «all of the chaos and all of the lies».

Οι Five Finger Death Punch όπως ήταν φυσικό δεν άφησαν ασχολίαστα τα όσα έγραψε ο Surkov, με τον κιθαρίστα της μπάντας Zoltan Bathory να σχολιάζει στο Facebook: «Αγαπάμε τους Ρώσους fans μας. Είχαμε ένα φανταστικό show στη Μόσχα και η ενέργεια του κοινού ήταν απίστευτη».

Και συνέχισε: «Τους αγαπάμε όπως μας αγαπάνε και αυτοί. Ήταν στο αεροδρόμιο όταν φτάσαμε, μας ακολούθησαν στην Ευρώπη, την Αμερική, ακόμα και στη Λατινική Αμερική. Βλέπουμε τα πρόσωπα τους. Πολλοί από αυτούς είχαν Αμερικανικές και Ρωσικές σημαίες. Είμαστε οικογένεια. Η μουσική ενώνει. Σας λέω με βεβαιότητα ότι ανάμεσα στους λαούς δεν υπάρχει μίσος. Δεν υπάρχει κανένας ψυχρός πόλεμος. Ας μη δημιουργήσουμε εμείς έναν».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Zoltan Bathory με καταγωγή από την Ουγγαρία έχει ζήσει τον ψυχρό πόλεμο στα παιδικά του χρόνια. Στην ανάρτησή του μάλιστα αναφέρει:

«Μεγάλωσα σε κομμουνιστικό καθεστώς. Συνεπώς έχω μνήμες από τον ψυχρό πόλεμο. Ακόμα και τότε, μπορώ να σας πω ότι ακόμα και όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας έλεγαν για τον Αμερικανικό «εχθρό», κανένας νοήμων άνθρωπος δε το πίστευε. Αγαπούσαμε την Αμερικάνικη μουσική και κουλτούρα καθώς και τους ανθρώπους της. Καταλαβαίναμε πως όλα ήταν προϊόν προπαγάνδας».

Και ολοκλήρωσε: «Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να είναι πιο προσεκτικά σε ότι λένε και γράφουν. Θα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις υστερίες και να προσπαθήσουμε περισσότερο με τον διάλογο».

Οι Moscow Times θεωρούν τον Surkov στρατηγικής σημασίας πολιτικό και άνθρωπο που έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής του Προέδρου Putin.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST