«Άμεση οικονομική στήριξη ή οριστικό λουκέτο».

Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Royal Albert Hall, ένας από τους πιο ένδοξους και ιστορικούς συναυλιακούς χώρους της Βρετανίας και όχι μόνο. Κραυγή αγωνίας από τον οικονομική διευθυντή της εταιρίας, ο οποίος μιλάει για λουκέτο αν δεν δοθεί άμεση βοήθεια.

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του COVID-19 στην μουσική βιομηχανία θα μας απασχολήσουν για αρκετό καιρό ακόμα. Από αυτά δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε το εμβληματικό Royal Albert Hall, το οποίο κινδυνεύει με κλείσιμο αν δεν δοθεί άμεσα κρατική οικονομική βοήθεια.

Το lockdown έχει παραλύσει για περισσότερες από 100 ημέρες τα καλλιτεχνικά δρώμενα στο Νησί, με τον οικονομικό διευθυντή του ιστορικού venue Craig Hassall να εκπέμπει σήμα κινδύνου: «Η στήριξη της κυβέρνησης δεν φτάνει. Όλος ο κλάδος έχει σοβαρό πρόβλημα και ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς να κινηθούμε. Το χειρότερο είναι πως ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε το πότε, πως και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα επαναλειτουργήσουμε» λέει ο Hassall.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον επόμενο χρόνο το Royal Albert Hall συμπληρώνει 150 χρόνια παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το venue φέτος πήρε δάνειο 5 εκατομμυρίων λιρών, αλλά θα χρειαστεί επιπλέον ως και 10 εκατομμύρια ακόμα, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

«Οι σπουδαίες συναυλίες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν πίσω από την σκηνή δεν δούλευαν σπουδαίοι άνθρωποι. Είναι κρίμα όλος αυτός ο κόσμος να μείνει άνεργος» τονίζουν οι άνθρωποι του Royal Albert Hall.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα του Royal Albert Hall, δεκάδες ονόματα της μουσικής έχουν εκφράσει την στήριξή τους, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η πίεση προς κάθε πλευρά προκειμένου να μην δούμε τον ιστορικό χώρο να βάζει λουκέτο.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.