Ότι και να γραφτεί για αυτόν τον drummer είναι λίγο. Είχαμε την τύχη να τον δούμε στην Ελλάδα με τον Brian May όταν άνοιξε για την πρώτη συναυλία των Guns N Roses. Λάτρης της ταχύτητας, συνεργάστηκε με τους περισσότερους σημαντικούς καλλιτέχνες του  χώρου όπως τον Ritchie Blackmore, τον Michael Schenker, τον Jeff Beck, τον David Coverdale, τον Gary Moore και τον Tony Iommi σε δουλειές που το δυναμικό στιλ παιξίματος του και οι συνθετικές του ικανότητες, συνετέλεσε να γίνουν κλασικές. Το rockyourlife.gr τον θυμάται μέσα από 10 videos που αναδεικνύουν το μοναδικό του παίξιμο.

Dance With The Devil – Cozy Powell
Ηχογραφημένο σαν solo, με βάση το “Third Stone From The Sun” του Jimi Hendrix, σηματοδότησε το τέλος του άλλου σχήματος του, των Bedlam και μία από τις πρώτες φορές που η επιτυχία άρχισε να τον κοιτάζει στα μάτια.

Stargazer/ (Rising) – Rainbow
Το τραγούδι αυτό ανεβαίνει σε άλλη κλίμακα, από το επικό παίξιμο του Powell και μόνο, αποτελώντας την επιτομή και τον πρόδρομο αυτού που σήμερα αποκαλούμε power metal. Αν είχε μόνο αυτή την ηχογράφηση, θα αρκούσε, για να παραμείνει κλασικός drummer για το hard rock ιδίωμα.

Since You’ve Been Gone – Rainbow
Ένας drummer σαν τον Powell, ακόμη και σε ένα «εμπορικό» τραγούδι μπορεί να δώσει την προσωπική του χροιά. Το «Since Υou’ve Been Gone» είναι η πρώτη φορά που θα τον δούμε σε τέτοιο ρόλο. Αργότερα θα ακολουθήσει και η συνεργασία του με τον Brian May.

Attack of the mad axeman – MSG
Instrumental κομμάτι που ξεχωρίζει όχι μόνο για την δυναμική δουλειά του Michael Schenker αλλά και το στακάτο παίξιμο του Powell, που δίνει άλλη αίσθηση και δυναμική στην κιθαριστική ορμή του Γερμανού κιθαρίστα.

https://www.youtube.com/watch?v=QyJE2nzotZk

Slide it in/Spit it out/Slow an easy – Whitesnake
Ο ορισμός του δυναμικού hard rock παιξίματος σε μια τριπλέτα τραγουδιών από το album που έκανε την εισαγωγή των Whitesnake στις Η.Π.Α. Ειδικά το «Spit It Out» αποτελεί την επιτομή του στιλ παιξίματος του Powell με τον επιθετικό τρόπο παιξίματος του να θυμίζει σφυροκόπημα.

Mars the bringer of war – ELP
Η σύντομη παρουσία του Powell στους ELP έδωσε ένα μόνο album που επιβεβαίωσε τις ικανότητες του σε πιο σύνθετα και «προοδευτικά» περιβάλλοντα. Το «Mars, The Bringer Of War», διασκευή της σύνθεσης του Gustav Hoist, αποδεικνύει, ότι όταν ήθελε μπορούσε να παίξει τα πάντα.

Headless Cross – Black Sabbath
Με την συμμετοχή του ως παίκτης αλλά και ως παραγωγός, αναδεικνύει το επικό στοιχείο και την ατμόσφαιρα, σε ένα album που έγινε από τα κλασικά της, μετά-Dio, εποχής.

https://www.youtube.com/watch?v=E9CnKaNsBsw

The Sabbath stones – Black Sabbath
Επικό, βαρύ και κλασικά δυναμικό, αποτελεί την τελευταία του συνεργασία με τους Sabbath αλλά και ένα ακόμα δείγμα του τρόπου που επηρεάζει τον ήχο των σχημάτων που συμμετέχει, δίνοντας στα τραγούδια μια καθαρά επική χροιά.

Driven by you – Live (Brian May Band)
Στην ζωντανή ηχογράφηση του, ένα ραδιοφωνικό τραγούδι, που ήταν και από τις επιτυχίες της solo καριέρας του May, χάρη στην χρησιμοποίηση του από γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία (Ford) σε διαφήμιση της, αποκτά τον rock χαρακτήρα και δυναμισμό, που φέρουν το όνομα του λάτρη της ταχύτητας σε αυτοκίνητα και μηχανές, Cozy Powell.

Facing The Animal – Yngwie Malmsteen
Μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην δισκογραφία, ως μέλος του σχήματος του Σουηδού βιρτουόζου. Η κιθάρα συναγωνίζεται το μένος των drums αλλά πολύ σύντομα ο Powell θα εγκαταλείψει και εμάς και τον κόσμο αυτό.

Γεννημένος τo 1968, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, διαφωνεί με όλους. Όσους έχουν άποψη ,που δεν είναι η δική του και όσους δεν έχουν, γιατί δεν ασπάζονται τη δική του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της προώθησης θεραπευτικών ουσιών. Παράλληλα ασχολείται με την ευγενή τέχνη της μουσικής, ως συντάκτης σε διάφορα μέσα από το 1986. Το βιβλίο είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, που του επιτρέπει το ταξίδι ακόμη και ελλείψει χρημάτων. Πολιτικά ακραίος αντιπαθεί τη διαφθορά της αστικής δημοκρατίας, τον λαϊκισμό των Ελλήνων και τον υποκριτικό χαρακτήρα τους. Αν ήταν ζώο (κάποιοι λένε ότι είναι ) θα ήταν λύκος.