ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Σαρώνουν στο Spotify οι λίστες και τα podcasts προσωπικής φροντίδας

Spotify: Η πανδημία αλλάζει τις προτιμήσεις των χρηστών. Το Spotify ανακοίνωσε πως την φετινή χρονιά οι λίστες και τα podcasts που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και την προσωπική φροντίδα σημείωσαν εκρηκτική άνοδο! Με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας (10 Οκτωβρίου), το Spotify ανακοίνωσε την μεγάλη άνοδο που…

Spotify: Η πανδημία αλλάζει τις προτιμήσεις των χρηστών.

Το Spotify ανακοίνωσε πως την φετινή χρονιά οι λίστες και τα podcasts που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και την προσωπική φροντίδα σημείωσαν εκρηκτική άνοδο!

Με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας (10 Οκτωβρίου), το Spotify ανακοίνωσε την μεγάλη άνοδο που έχουν σημειώσει στην πλατφόρμα οι θεματικές εκπομπές και οι μουσικές λίστες που σχετίζονται με την υγεία του ανθρώπου, την αυτοβελτίωση και τον ψυχισμό του.

Οι άνθρωποι του Spotify τονίζουν πως ελέω κορωνοϊού η ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση και πληροφόρηση, άλλαξε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις αρκετών χρηστών της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η εφημερίδα Independent, λίστες που σχετίζονται με θέματα όπως η «ηρεμία» η «αυτοπροστασία» σημείωσαν το 2020 άνοδο που άγγιξε το 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019. Την ίδια περίοδο η άνοδος για τα αντίστοιχα podcasts ήταν 122%.

Όλα αυτά, την στιγμή που η δημοφιλής πλατφόρμα ετοιμάζεται να κάνει άνοιγμα στον κόσμο του karaoke, θέλοντας να ενισχύσει την θέση της απέναντι στον ανταγωνισμό. Αρκετοί προγραμματιστές και σχεδιαστές έχουν ήδη κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο, τονίζοντας ότι η εφαρμογή βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών.

Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, ο ιδρυτής της Σουηδικής μουσικής πλατφόρμας, Daniel Ek σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Music Ally, αποκάλυψε ότι θα ήθελε περισσότερη νέα μουσική από τους μουσικούς και τα συγκροτήματα προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα τους.

Οι δηλώσεις του Ek ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και μέσα στους καλλιτεχνικούς κόλπους, με αρκετούς μουσικούς να εκφράζονται ανοιχτά, λέγοντας πως η μουσική δεν είναι άλλο ένα «προϊόν».

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top