Με αφορμή την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου album των Metallica, με τίτλο Hardwired…to Self Destruct, φυσικά κι έπρεπε να ετοιμάσω κάτι ανάλογο!


Ένα κλασικό, με μικρές αλλαγές steak sandwich σαν το «Am I Savage?» του album! Το κομμάτι μου άρεσε πολύ, λόγω της κλασικής Sabbath δομής στα riff αλλά και οι λίγο πιο μοντέρνες παρεμβάσεις της μπάντας μέσα στο τραγούδι το καθιστούν ενδιαφέρον. Οπότε ένα steak sandwich (με πολύ λίγο ψήσιμο στο κρέας), μια παγωμένη μπύρα και το νέο album των Metallica είναι η πρόταση μου.

Υλικά:

  • 1 ciabatta ατομική
  • 150 γρ. κιλότο μόσχου γάλακτος
  • 1 κ.σ. σάλτσα Barbecue
  • 3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 50 γρ. τυρί Philadelphia
  • 50 γρ. τυρί cottage
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • αλάτι -πιπέρι μαύρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

amisavagein

Εκτέλεση:
• Μαρινάρουμε το κρέας με το ηλιέλαιο, την καπνιστή πάπρικα, θυμάρι και μαύρο πιπέρι και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
• Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας τα τυριά, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι. Κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4’ μέχρι να πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
• Στο ιδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 3-4’. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν για 3-4’ ακόμα προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
• Ψήνουμε το κρέας σε δυνατό τηγάνι ή γκρίλ για 1-2’ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα barbecue.
• Στήνουμε το σάντουιτς, αλείφοντας τη σάλτσα στο κάτω μέρος, μετά τα λαχανικά και στο τέλος το κρέας.
• Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ
Ο Κωβαίος Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1981 κι από μικρός έδειξε μια προτίμηση στην μαγειρική τέχνη και τον rock/heavy ήχο (κάτι που ισχύει ακόμα). Σπούδασε μαγειρική στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου και εργάζεται στον χώρο της εστίασης από το 1999. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Holiday Inn (νυν Crowne plaza),το Jackson Hall και τον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου και είχε πολυετή παρουσία. Εδώ και 3 χρόνια είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα συνταγογραφεί για το site της ΕΡΤ. Δηλώνει λάτρης του καλού φαγητού,της μπύρας και του οίνου και προσπαθεί να βρεί την χρυσή τομή μεταξύ της μουσικής και της γαστρονομίας.