Με 200 CDs και πάνω από 240 ώρες μουσικής, το «Mozart 225: The New Complete Edition» του Wolfgang Amadeus Mozart κερδίζει άνετα τον τίτλο αυτό.

Το μεγαλύτερο box-set στην ιστορία της μουσικής θα κυκλοφορήσουν οι Decca και Deutsche Grammophon σε συνεργασία με το Salzburg Mozarteum Foundation, ίδρυμα που εδρεύει στο Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του σπουδαίου μουσουργού.

Το κουτί κυκλοφορεί με αφορμή την συμπλήρωση 225 ετών από τον θάνατο του κλασικού συνθέτη και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 15,000 λεπτά μουσικής!

Το «Mozart 225: The New Complete Edition» είναι χωρισμένο σε 4 μέρη: Στο «Chambers» υπάρχει ολόκληρη η solo δουλειά καθώς και η μουσική δωματίου που έγραψε ο Αυστριακός συνθέτης, στο «Orchestras» βρίσκουμε τα κονσέρτα και τις συμφωνίες, στο «Theatre» υπάρχουν όλες οι όπερες και στο «Private & Supplement» άλλα έργα του Μότσαρτ όπως παραλλαγές, σονάτες, άριες και φαντασίες.

Επιπλέον, το box-set θα συνοδεύεται από 2 βιβλία, το ένα από αυτά με την αναλυτική βιογραφία του συνθέτη.

Ο Μότσαρτ συνολικά στη ζωή του συνέθεσε περισσότερα από 600 μουσικά έργα.

Mozartinside

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.