ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Σε υψηλό δεκαετίας οι πωλήσεις κασετών στην Βρετανία

Πουλήθηκαν 35,000 κασέτες στο πρώτο μισό του 2019. Μετά το βινύλιο και η κασέτα φαίνεται πως καβαλάει το κύμα της νοσταλγίας των απανταχού μουσικόφιλων. Τα επίσημα στοιχεία που βγήκαν στην δημοσιότητα στην Μεγάλη Βρετανία, έδειξαν σημαντική άνοδο στις πωλήσεις του format, το οποίο σημείωσε υψηλό δεκαετίας για την χώρα. Πιο…

Πουλήθηκαν 35,000 κασέτες στο πρώτο μισό του 2019.

Μετά το βινύλιο και η κασέτα φαίνεται πως καβαλάει το κύμα της νοσταλγίας των απανταχού μουσικόφιλων.

Τα επίσημα στοιχεία που βγήκαν στην δημοσιότητα στην Μεγάλη Βρετανία, έδειξαν σημαντική άνοδο στις πωλήσεις του format, το οποίο σημείωσε υψηλό δεκαετίας για την χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μισό του 2019 έχουν πουληθεί περισσότερες από 35,000 κασέτες, με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 οι πωλήσεις να ήταν μόλις 18,000.

Την περσινή χρονιά πουλήθηκαν συνολικά στο Νησί περισσότερες από 50,000 κασέτες, το μεγαλύτερο νούμερο από το 2004 και έπειτα. Φέτος το ρεκόρ αναμένεται να σπάσει με τους Billie Eilish, Madonna, Lewis Capaldi και Hozier να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων απειλώντας το ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας θεωρούν πλέον την κασέτα ως κομμάτι του merch, και όχι ως format επιλογής ακρόασης μουσικής.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top