ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Septicflesh – Codex Omega

Με μια σταθερά ικανοποιητική πορεία, οι Septicflesh φτάνουν στην δέκατη κυκλοφορία τους, η οποία είναι ένα ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων της μπάντας… με τα καλά του και τα κακά του! Το «Codex Omega» είναι μια από τις καλύτερες δουλειές του group, και ανώτερο από το «Titan» του 2014, που επίσης…

Με μια σταθερά ικανοποιητική πορεία, οι Septicflesh φτάνουν στην δέκατη κυκλοφορία τους, η οποία είναι ένα ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων της μπάντας… με τα καλά του και τα κακά του! Το «Codex Omega» είναι μια από τις καλύτερες δουλειές του group, και ανώτερο από το «Titan» του 2014, που επίσης ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια. Ο ήχος δυνατός και συμπαγής, με  την ορχήστρα να εμπλουτίζει και σε πολλά σημεία να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνθέσεις. Από την άλλη, οι Septicflesh αποτυγχάνουν για μια ακόμη φορά να κάνουν το μεγάλο ξεπέταγμα και να κυκλοφορήσουν μια δουλειά που θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στο είδος τους. Και είναι πραγματικά τουλάχιστον φοβερά άδικο αυτή η μπάντα να μην έχει κυκλοφορήσει στην καριέρα της ένα album το οποίο να αναφέρεται στις συζητήσεις για τα κορυφαία albums του extreme metal. Δεν μπορεί κανείς να κακολογήσει τους Septicflesh επειδή φαίνεται πεισματικά να ακολουθούν μια πορεία που οι ίδιοι έχουν χαράξει. Δικό τους το καλλιτεχνικό όραμα. Όμως μένω με ένα παράπονο με κάθε κυκλοφορία τους, γιατί πάντα είναι τουλάχιστον ένα «κλικ» μακριά από το να σηκώσουν το μεσαίο δάχτυλο σε όλους αυτούς που τους αγνοούσαν μέχρι τότε, και να αποτελέσουν σοβαρότατη επιρροή για την επόμενη γενιά.

Συγκρότημα: Septicflesh
Album: Codex Omega
Label: Season Of Mist
Release Date: 01/09/2017

Αλλεργικός στους εγωκεντρικούς τύπους, τους ξερόλες και τους δήθεν, κοιτάζει μόνο τη δουλειά του, την οποία και επιθυμεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Προσέχει να μένει όσο μπορεί μακριά από οποιουδήποτε είδους φανατισμένους ανθρώπους, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης ευφυΐας αλλά και ανασφάλειας του ατόμου. Η σχέση του με τη μουσική μπορεί να χαρακτηριστεί εθιστική, μιας και η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει στερητικό σύνδρομο.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top