ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Simple Minds – Walk Between Worlds

Με όπλο τους την πομπώδη παραγωγή αλλά και μερικές πολύ έξυπνες φωνητικές μελωδίες διάσπαρτες σε ολόκληρο τον δίσκο, οι Simple Minds βρίσκουν τον δρόμο τους και σε αυτό το νέο τους album. Και μπορεί οι ομοιότητες με τους U2 να είναι για μια ακόμα φορά «εκνευριστικές», οι Jim Kerr και…

Με όπλο τους την πομπώδη παραγωγή αλλά και μερικές πολύ έξυπνες φωνητικές μελωδίες διάσπαρτες σε ολόκληρο τον δίσκο, οι Simple Minds βρίσκουν τον δρόμο τους και σε αυτό το νέο τους album. Και μπορεί οι ομοιότητες με τους U2 να είναι για μια ακόμα φορά «εκνευριστικές», οι Jim Kerr και Charlie Burchill όμως δείχνουν πως ακόμα έχουν βενζίνη να κάψουν, παρακολουθώντας όσο τους το επιτρέπει το brand name της μπάντας τους, τις νέες τάσεις στη μουσική. Το «Walk Between Worlds» είναι όσο μοντέρνο χρειάζεται, έχει όμως και εκείνες της αναφορές στα 80s που έκαναν τους Σκοτσέζους μεγάλους. Το lead single «Magic» για παράδειγμα, έχει το refrain που θέλω να ακούσω, ενώ και το ομώνυμο κομμάτι με συνεπήρε με τη φρεσκάδα του. Σε κάθε περίπτωση, ο δίσκος αυτός θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του συγκροτήματος, ενώ αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να δούμε για μια ακόμα φορά την μπάντα στον δρόμο.

Συγκρότημα: Simple Minds
Album: Walk Between Worlds
Label: BMG
Ημ. Κυκλοφορίας: 02/02/2018

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top