Φτιάξτε το ιδανικό soundtrack για δεκατρία διηγήματα μοντέρνου αστικού τρόμου… το RockYourLife καταθέτει τις μουσικές προτάσεις του για τη νέα δουλειά του Βαγγέλη Γεωργάκη «Σκοτεινές Αναλαμπές».

Με αφορμή τη νέα συγγραφική δουλειά του Βαγγέλη Γεωργάκη «Σκοτεινές Αναλαμπές» και θεματολογία που θα ταίριαζε με άνεση στη σειρά «Ιστορίες του Λυκόφωτος» το RYL ξεκινά μια νέα προσέγγιση με τη μουσική επένδυση που θα έντυνε τις ιστορίες, εμπνευσμένη από αυτές.

Σε αντίστοιχο κλίμα κινείται κι ο διαγωνισμός των εκδόσεων Oasis, που μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμo και σας καλεί να φτιάξετε το soundtrack του βιβλίου, με δώρο πέντε αντίτυπα του βιβλίου

Σκεφτείτε ένα ταξίδι ανάγνωσης που στο τέλος του ο τρόμος, ο φόβος δεν θα είναι αναγκαστικά ακραία φαινόμενα. Δεν θα αφορούν πάντα τον πιο αδύνατο, δεν αφορούν πάντα το θήραμα. Θα αφορούν εσάς τον αναγνώστη που θα δυσκολευτεί να σβήσει το φως και να απολαύσει την ηρεμία(;) του ύπνου καθώς στο βάθος θα ακούγονται τραγούδια…ποια θα είναι….

Στο «Κάρνεγκι Χολ», η αγάπη σκοτώνει, η μουσική ενώνει και ο θάνατος αναδύεται από το πιάνο που μαζί με τη μουσική περιέχει και το σώμα της άτυχης(;) συζύγου.
Nick cave-Where the wild roses grow
Savatage – Gutter Ballet

«Ιγκουάνα Λάκυ», ένα μπαρ, που οι λογαριασμοί του παρελθόντος δεν τελειώνουν ακόμη και όταν ο πελάτης έρχεται από τον άλλο κόσμο να ζητήσει τα χρωστούμενα.
ZZ Top – I m bad, i m nationwide
Volbeat – Guitar gangsters and Cadillac blood

«Ετερόκλητα γλυκά σε έναν σκληρό κόσμο», μια ιστορία τρόμου, για την αγάπη στο ιδιόμορφο, στο διαφορετικό, την σοκολάτα και την εκδίκηση από τους πιο απίθανους εκδικητές.
Montrose – Rock candy
Anathema – Sweet tears

«Τζον Μίλτον», ένα αέναο ταξίδι στον τρόμο, παγιδευμένος ανάμεσα σε μια πραγματικότητα που είσαι εκτός αισθήσεων και σε έναν κόσμο συναισθημάτων που κυριαρχεί ο θάνατος και ο φόβος.
Virgin Steel- Marriage of heaven and hell
Metallica – Dream no more

«Απόλυτο σκοτάδι», μια ιστορία βαμπιρισμού και μεταθανάτιας ζωής, μεταμορφώνεται σε ταξική πάλη και κοινωνική κριτική.
Cathedral – Vampire sun
Type O Negative – Black No 1

«Ο καθρέφτης του Au Bar», όταν ακόμα και στην κόλαση υπάρχει ρατσισμός .
Blind guardian- Mirror, mirror
Lake of Tears – Devil’s Diner

«Νεκρός ξανά», ένα ξενοδοχείο, για ψυχές και πολλή μοναξιά.
Eagles- Hotel California
Paradise Lost – No hope in sight

«O Ηλίας ακολουθεί», όταν η μοίρα μας ακολουθεί και ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα, σε ένα παιχνίδι εναλλαγής εξουσίας, τύχης και μαρτυρίου με αναφορές στον Σίσυφο, στον Τάνταλο αλλά και στη γενιά των ουσιο-εξαρτημένων.
Gamma Ray- Heaven can wait
Agatus – The oath (of magic and fire)

«Ανελέητη νύχτα», διαφθορά και η σήψη της εν υπνώσει Ελληνικής κοινωνίας, στηλιτεύεται με έναν περίεργο ήρωα που απονέμει τη δική του δικαιοσύνη στο διήγημα αυτό.
Black Sabbath – Trashed
Nightstalker – Zombie hour

Το «Παιδί από την κόλαση», που σε μια πρώτη ανάγνωση μοιάζει με μια ιστορία βγαλμένη από Αμερικάνικη cult ταινία τρόμου, αλλά περικλείει ένα σημαντικό κοινωνικό προβληματισμό γύρω από το ζήτημα της έκτρωσης.
Black Sabbath – Born again
Therion – Son of the staves of time

«Κίνδυνος για το οικοσύστημα», oικολογικές αναλαμπές και η δικαιοσύνη της μητέρας φύσης χορεύουν ένα αισθαντικό ταγκό με τον τρόμο.
AC/DC – Who made who
Nuclear Assault – Critical Mass

«Παράξενη ληστεία», η μητρική αγάπη, ο κόσμος των κόμικς και οι ληστές τραπεζών δημιουργούν ένα μείγμα εκρηκτικής έως θανάσιμης μητρικής θαλπωρής σε μια ληστεία, με ιδιαίτερες συναντήσεις.
The fun lovin criminals – Scooby snacks
Sister Double Happiness – Whipping Song

«Χρυσό like», φουτουριστικές αναφορές στον κόσμο των αλγορίθμων και των υπολογιστών με νόμισμα, την εικονική αποδοχή του like.
Vicious Rumors – Digital dictator
Bad Religion – 21st century digital boy

Περισσότερη αλληλεπίδραση μουσικής και σκοτεινής λογοτεχνίας στην παρουσίαση – Rock party για το βιβλίο «Σκοτεινές Αναλαμπές» που θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 22.00 στο rock club Tithora.

Παρουσίαση: Στέλιος Μπασμπαγιάννης

DJ: Δημήτρης Σειρηνάκης

Dark Literature Rocks!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΣΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννημένος τo 1968, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, διαφωνεί με όλους. Όσους έχουν άποψη ,που δεν είναι η δική του και όσους δεν έχουν, γιατί δεν ασπάζονται τη δική του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της προώθησης θεραπευτικών ουσιών. Παράλληλα ασχολείται με την ευγενή τέχνη της μουσικής, ως συντάκτης σε διάφορα μέσα από το 1986. Το βιβλίο είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, που του επιτρέπει το ταξίδι ακόμη και ελλείψει χρημάτων. Πολιτικά ακραίος αντιπαθεί τη διαφθορά της αστικής δημοκρατίας, τον λαϊκισμό των Ελλήνων και τον υποκριτικό χαρακτήρα τους. Αν ήταν ζώο (κάποιοι λένε ότι είναι ) θα ήταν λύκος.