ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Sleaford Mods – English Tapas

Μέχρι σήμερα πίστευα ότι οι Sleaford Mods είναι ένα συγκρότημα που απευθύνεται μόνο στους Άγγλους και σε όσους αρέσουν αυτά που αρέσουν στους Άγγλους, αλλά με το «English Tapas» είμαι υποχρεωμένος να αλλάξω γνώμη. Στον ένατο δίσκο του, το ντουέτο από το Nottingham δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του. Ο Jason…

Μέχρι σήμερα πίστευα ότι οι Sleaford Mods είναι ένα συγκρότημα που απευθύνεται μόνο στους Άγγλους και σε όσους αρέσουν αυτά που αρέσουν στους Άγγλους, αλλά με το «English Tapas» είμαι υποχρεωμένος να αλλάξω γνώμη. Στον ένατο δίσκο του, το ντουέτο από το Nottingham δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του. Ο Jason Williamson παραμένει ο ίδιος εκφραστής της εργατικής τάξης των Midlands, με τον επιθετικό κοινωνικοπολιτικό λόγο και την τραχιά εκφορά που φτύνει τις λέξεις στα μούτρα των εκλεπτυσμένων συμπατριωτών του, την ώρα που ο Andrew Fearn του χτίζει το αποστεωμένο punk ρυθμικό υπόβαθρο για να υπερτονίσει τις ρίμες του. Μέχρι τώρα αυτή η προσέγγιση δεν άφηνε περιθώρια για να αμφισβητηθεί η αυθεντικότητα τους, αλλά κρατούσε σε απόσταση όσους δεν μπορούσαν να καταλάβουν τη βρετανικότητα τους. Πλέον, η προσθήκη, έστω υποτυπωδών, φωνητικών μελωδιών και refrains τους δίνουν μια διάσταση, η οποία έλειπε, και μια διέξοδο σε όσους δυσκολεύονταν να τους προσεγγίσουν. Επίσης, η Αγγλία της εποχής του Brexit υποχρεώνει τους Sleaford Mods να πάρουν θέση -we don’t sell our souls anymore, give it away for free, «Please Please Me», dead bingo, Brexit loves that fucking Ringo, safe bet all the oldies vote for death- και να απευθυνθούν σε όλους, και όχι μόνο σε όσους γνωρίζουν τον βρετανικό μικρόκοσμο τους. Με το «English Tapas» οι Sleaford Mods γίνονται πλέον ένα συγκρότημα που μας αφορά όλους.

Συγκρότημα: Sleaford Mods
Album: English Tapas
Label: Rough Trade
Release Date: 03/03/2017

Ο Στέλιος Βογιατζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία έχοντας σκοπό να περάσει τη ζωή του γράφοντας για μουσική. Στα επόμενα 20 χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συντάκτης στο Έθνος, έγραψε για τα πάντα αλλά ποτέ για μουσική. Του αρέσουν οι Grand Magus αλλά και οι Take That, ο HP Lovecraft αλλά και η JK Rowling, Επίσης, δεν κουράζεται να κάνει χιλιάδες περιττά πράγματα στο Internet.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top