ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Smashing Pumpkins – Shiny And Oh So Bright Vol. 1/LP: No Past. No Future. No Sun

Η ανακοίνωση της επανασύνδεσης του Billy Corgan με τους James Iha και Jimmy Chamberlin χτύπησε ευαίσθητες χορδές σε όσους μεγάλωσαν στα 90s με τους Smashing Pumpkins. Με ακριβώς αυτή την διάθεση πορεύονται σε ολόκληρο το «Shiny and Oh So Bright Vol.1» οι Αμερικανοί super stars, θέλοντας έτσι να κερδίσουν το…

Η ανακοίνωση της επανασύνδεσης του Billy Corgan με τους James Iha και Jimmy Chamberlin χτύπησε ευαίσθητες χορδές σε όσους μεγάλωσαν στα 90s με τους Smashing Pumpkins. Με ακριβώς αυτή την διάθεση πορεύονται σε ολόκληρο το «Shiny and Oh So Bright Vol.1» οι Αμερικανοί super stars, θέλοντας έτσι να κερδίσουν το στοίχημα αυτού του reunion. Στην ερώτηση για το εάν το καταφέρνουν, θα απαντήσω ξεκάθαρα αρνητικά. Δυστυχώς, οι Smashing Pumpkins του 2018 μοιάζουν με μια μπάντα που δεν παίρνει ρίσκα και έχει ξεμείνει από ιδέες. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι το κλασικό πλέον «1979» έχει αποτελέσει “γραμμή παραγωγής” για τουλάχιστον 2-3 τραγούδια του νέου album («Silvery Sometimes», «Travels»), κάτι που προσωπικά μου χτύπησε άσχημα. Έχοντας μάλιστα ακούσει και αποθεώσει το πρόσφατο solo album του Corgan, δεν μπορώ να χωνέψω την απόφαση του Corgan να ποδοπατήσει την όποια διάθεση δημιουργικότητας ενδεχομένως να είχαν οι Iha/Chamberlin. Το «Knights Of Malta» προσπαθεί να συνδέσει το παρελθόν της μπάντας με τις νέες τάσεις στην μουσική βιομηχανία, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ξεχαστεί στο μέλλον. Εκνευριστικά προβλέψιμοι, οι νέοι Smashing Pumpkins βγάζουν έναν κυνισμό που σοκάρει ακόμα και τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές τους.

Συγκρότημα: The Smashing Pumpkins
Album: Shiny And Oh So Bright Vol. 1/LP: No Past. No Future. No Sun
Label: Napalm
Ημ. Κυκλοφορίας: 16/11/2018

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top