ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Sólstafir – Berdreyminn

Το ατμοσφαιρικό ταξίδι των Ισλανδών συνεχίζεται. Και παρά το γεγονός ότι το «Berdreyminn» είναι το πρώτο album χωρίς τον drummer Guðmundur Óli Pálmason, οι Sólstafir κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και να διατηρήσουν το δέσιμο τους, προσφέροντας μας ένα album που πραγματικά δε χορταίνεις να ακούς. Ο «Ονειροπόλος», είναι…

Το ατμοσφαιρικό ταξίδι των Ισλανδών συνεχίζεται. Και παρά το γεγονός ότι το «Berdreyminn» είναι το πρώτο album χωρίς τον drummer Guðmundur Óli Pálmason, οι Sólstafir κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και να διατηρήσουν το δέσιμο τους, προσφέροντας μας ένα album που πραγματικά δε χορταίνεις να ακούς. Ο «Ονειροπόλος», είναι γεμάτο μελαγχολία και άλλα μαύρα συναισθήματα, τα οποία «κατοικούν» στις συνθέσεις των Σκανδιναβών. Με μια ιδανική μίξη progressive, metal, post rock, αλλά και με ρίζες στον ακραίο ήχο, τα κομμάτια σε ταξιδεύουν στα παγωμένα και αφιλόξενα τοπία της μακρινής αυτής χώρας. Ένας δίσκος με αστείρευτη έμπνευση, η οποία γίνεται αμέσως αντιληπτή από τα πρώτα κομμάτια του δίσκου, με τα «Silfur-Refur» (επηρεασμένο από τα spaghetti western soundtracks του Ennio Morricone) και το «Ísafold» (με τις έντονες αναφορές στα 80s) να ξεχωρίζουν. Εκπληκτικό!

Συγκρότημα: Sólstafir
Album: Berdreyminn
Label: Season Of Mist
Ημ. Κυκλοφορίας: 26/05/2017

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top