ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Soundgarden: Αποφασισμένοι να συνεχίζουν μαζί!

Τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden δεν το βάζουν κάτω. Αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στην κληρονομιά και το όνομα (;) των Soundgarden, δείχνουν ο drummer Matt Cameron και ο κιθαρίστας Kim Thayil, μιλώντας εκ μέρους του συγκροτήματος. Στο περιθώριο της φετινής Record Store Day, η οποία γίνεται «σε δόσεις» ελέω της…

Τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden δεν το βάζουν κάτω.

Αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στην κληρονομιά και το όνομα (;) των Soundgarden, δείχνουν ο drummer Matt Cameron και ο κιθαρίστας Kim Thayil, μιλώντας εκ μέρους του συγκροτήματος.

Στο περιθώριο της φετινής Record Store Day, η οποία γίνεται «σε δόσεις» ελέω της πανδημίας, τα μέλη των Αμερικανών grunge rockers εξέφρασαν για ακόμα μια φορά την πρόθεση τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται κάτω από το όνομα των Soundgarden.

«Μετά τον θάνατο του Chris νομίζω ότι αρκετοί μας θεωρούν τελειωμένους. Αλλά δεν είναι έτσι. Ξέρω πως υπάρχει αρκετός κόσμος που θα ήθελε να μας δει να παίζουμε μαζί» είπε στο Rolling Stone ο Cameron, φανερώνοντας για ακόμα μια φορά τις προθέσεις των μελών του group.

«Θα αρπάξουμε κάθε ευκαιρία να παίξουμε μαζί, είτε ζωντανά, είτε στο studio» προσθέτει ο Thayil.

Οι δηλώσεις των δύο αντρών έγιναν με αφορμή την κυκλοφορία του single «A Rooster Says» από την Brandi Carlisle, το B-side του οποίου περιλαμβάνει την διασκευή στο κλασικό «Black Hole Sun».

Τον περασμένο Μάιο, τα μέλη των Soundgarden έκαναν μήνυση και αγωγή στην χήρα του Chris Cornell, Vicky και το ίδρυμα που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αδικοχαμένου τραγουδιστή της μπάντας. Οι Kim Thayil, Matt Cameron και Ben Shepherd κατηγορούν την Cornell για κατάχρηση εσόδων από την συναυλία που δόθηκε τον Ιανουάριο του 2019 στη μνήμη του frontman του group.

Στα τέλη του 2019, η Cornell είχε κάνει αγωγή στους Cameron, Thayil και Shepherd για «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» από πνευματικά δικαιώματα που θα πρέπει να αποδοθούν σε αυτήν και τα παιδιά της. Ο λόγος γίνεται για το ακυκλοφόρητο υλικό που σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά το συγκρότημα κάποια στιγμή στο μέλλον. Η Vicky Cornell μίλησε για «αθέμιτες πρακτικές», πίεση και εκφοβισμό από πλευράς των μελών του συγκροτήματος. Η αγωγή της Cornell καταλήγει πως σε κάθε περίπτωση αναμένεται να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόπειρα κυκλοφορίας νέας μουσικής από τους Soundgarden.

Latest from TOP STORIES

Go to Top