Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου αρνούνται τις κατηγορίες της μπάντας δημοσιοποιώντας τη δική τους θέση.


Θυμάστε την μήνυση που έκαναν οι Eagles σε ξενοδοχείο του Μεξικού με τον τίτλο Hotel California; Οι ιδιοκτήτες του «σήκωσαν το γάντι» και πέρασαν στην αντεπίθεση, παρουσιάζοντας τη δική τους πλευρά, αρνούμενοι τις κατηγορίες.

Οι Μεξικάνοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο Todos Santos, απάντησαν μέσω ανακοίνωσης τους, λέγοντας πως οι κατηγορίες των Eagles είναι πέρα για πέρα άστοχες. Το management του ξενοδοχείου υποστηρίζει πως το όνομα «Hotel California» δόθηκε στο ξενοδοχείο το 1950, 26 χρόνια πριν οι Αμερικανοί rockers κυκλοφορήσουν το κλασικό τους super hit, κάτι που έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή που η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας.

Η ανακοίνωση των ιδιοκτητών συνεχίζει λέγοντας: «Για περισσότερες από 4 δεκαετίες οι Eagles δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους. Ξαφνικά, το 2017, μαθαίνουμε πως το ξενοδοχείο μας προσπαθεί να αποκομίσει κέρδη από το trademark των Eagles».

Εκπρόσωπος των Eagles τόνισε στο περιοδικό Rolling Stone πως οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου εκμεταλλεύονται τους τουρίστες, πουλώντας τους μη επίσημο merchandise της μπάντας, όπως t-shirts, κούπες και άλλα αναμνηστικά.

Για τον λόγο αυτό, το Αμερικανικό συγκρότημα ζητά αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.

Από τη μεριά της, η νομική υπηρεσία του ξενοδοχείου υποστηρίζει πως το ξενοδοχείο βρίσκεται περισσότερα από 1,500 χιλιόμετρα νότια των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών, και πως για αυτόν τον λόγο το όνομα του δε συνδέεται με την ιστορία και το τραγούδι των Αμερικανών rockers.

Εσείς μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ιστορία πίσω από το εξώφυλλο του «Hotel California».

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST