Το Virgin Money Unity Arena είναι εδώ.

Necessity is the mother of invention λέει μια αγγλική παροιμία και οι τελευταίες ανακοινώσεις της Virgin και της SSD Concerts αποδεικνύουν ότι οι Βρετανοί κάνουν πράξη τα αποφθεύγματα τους. Στην αρχή της εβδομάδας ανακοινώθηκε ότι oι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν για να ανοίξουν τον πρώτο socially distanced συναυλιακό χώρο στην Ευρώπη, μία κίνηση που αναμένεται να δώσει μια μικρή ανάσα στη μουσική σκηνή της χώρας μετά το κραχ που πέρασε λόγω της πανδημίας.

Το Virgin Money Unity Arena, όπως θα ονομαστεί ο χώρος στον οποίο πρόκειται να διεξαχθούν οι πρώτες συναυλίες σε Βρετανικό έδαφος για φέτος θα δημιουργηθεί στο Gosforth Park του Newcastle και προβλέπεται ότι θα μπορεί να χωρέσει μέχρι και 2500 άτομα. Υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και τη λειτουργία του είναι η ομάδα της SSD Concerts, και απ’ ότι φαίνεται στην επίσημη παρουσίαση του Project έχουν φροντίσει να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα οι θεατές θα παρακολουθούν το εκάστοτε event από μεμονωμένες υπερυψωμένες πλατφόρμες οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν περιορισμένο αριθμό ατόμων. Εξυπακούεται ότι τα εισιτήρια τους θα τα προμηθεύονται μόνο ηλεκτρονικά, όπως και ηλεκτρονικά θα γίνεται ο έλεγχος τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με το προσωπικό. Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές, έχουν φροντίσει να διαθέσουν έναν αριθμό δωρεάν εισιτηρίων στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στη Βρετανία, σαν μια κίνηση ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο τους.

Οι απαραίτητες ασφαλείς αποστάσεις θα τηρούνται και στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε το κάθε γκρουπ θεατών να πηγαίνει στην πλατφόρμα του, χρησιμοποιώντας ξεχωριστή διαδρομή για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ξεχωριστές διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από κάθε πλατφόρμα από και προς τις τουαλέτες, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με αντισηπτικά. Το προσωπικό του χώρου θα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τους κανόνες προστασίας και υγιεινής προκειμένου να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα live τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Στη σκηνή θα ανέβει πρώτος ο μουσικός παραγωγός της funk Craig Charles στις 14 Αυγούστου, και θα ακολουθήσουν την επόμενη οι Two Door Cinema Club. Στις 22 Αυγούστου το κοινό θα απολαύσει τους Supergrass, ενώ στις 27 θα παίξουν οι Libertines. Εκτός από τους παραπάνω μουσικούς, ο χώρος θα φιλοξενήσει και κωμικούς όπως οι Jason Manford και Bill Bailey, οι οποίοι θα διασκεδάσουν το κοινό στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο νέος χώρος αναμένεται ότι θα προσφέρει τόσο την οικονομική όσο και την ψυχολογική ώθηση, σε έναν τομέα που έχει πληγεί ίσως ανεπανόρθωτα από την εξάπλωση του ιού. Εκτός από αυτούς που εμπλέκονται οικονομικά με τις συναυλίες, οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του Virgin Money Unity Arena, πιστεύουν ότι θα βοηθήσει και την κοινωνία γενικότερα να επανέλθει σταδιακά σε μια ασφαλέστερη «κανονικότητα» παρόμοια με εκείνη που είχε συνηθίσει.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.