Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μπαίνει το Spotify!

R NEWS TEAM
Posted on Μάρτιος 01, 2018, 8:13 πμ
8 secs

Το Spotify, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακής μουσικής, υπέβαλε δημόσια πρόταση (IPO) με σκοπό να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

Η πρόταση υποβλήθηκε την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) και αναμένεται να εξεταστεί με μεγάλη προσοχή.

Οι Financial Times χαρακτήρισαν με άρθρο τους την κίνηση αυτή του Spotify ως «μια από τις πιο ισχυρές πρώτες υποψηφιότητες της χρονιάς», θεωρώντας ουσιαστικά δεδομένη την επιτυχία της. Ειδικοί αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως το IPO μπορεί να αντλήσει κεφάλαια που θα φτάσουν ακόμα και το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με την αξία της εταιρίας να υπολογίζεται αυτή τη στιγμή κοντά στα 23 δισεκατομμύρια!

Στην αίτησή της, η εταιρία υπογραμμίζει τον τρόπο που άλλαξε πλέον η μουσική βιομηχανία, τονίζοντας πως η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια.

«Σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε την μουσική δημιουργικότητα και να δώσουμε την ευκαιρία σε νεαρούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα να επικοινωνήσουν τη μουσική τους σε εκατομμύρια fans από ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει σε άλλο της σημείο η δημόσια πρόταση του Spotify.

Με την ανακοίνωση να καταλήγει: «Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος πλέον απολαμβάνει τη μουσική».

Το Spotify premium, η συνδρομητική υπηρεσία της εταιρίας που επιτρέπει στους ακροατές να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική χωρίς διακοπές για διαφημίσεις, έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 71 εκατομμύρια συνδρομητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 160 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Spotify κάθε μήνα.

Η μετοχή του Spotify θα διαπραγματεύεται στο ταμπλό του NYSE με το όνομα «SPOT».

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST