ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Στο φως της δημοσιότητας bootleg των U2 από το 1979!

Η πιο παλιά ηχογράφηση των Ιρλανδών rockers στο διαδίκτυο. Τον Αύγουστο του 1979 οι U2 ήταν ένα από τα πολλά post punk groups του Δουβλίνου, το οποίο προσπαθούσε να κάνει το όνομα του γνωστό. Το ντεμπούτο EP των U2 «Three» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ έναν χρόνο αργότερα,…

Η πιο παλιά ηχογράφηση των Ιρλανδών rockers στο διαδίκτυο.

Τον Αύγουστο του 1979 οι U2 ήταν ένα από τα πολλά post punk groups του Δουβλίνου, το οποίο προσπαθούσε να κάνει το όνομα του γνωστό.

Το ντεμπούτο EP των U2 «Three» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ έναν χρόνο αργότερα, το πρώτο full length της μπάντας «Boy» έκανε αίσθηση στους μουσικούς κύκλους. Η συνέχεια φυσικά είναι γνωστή.

Μια από τις πιο ενημερωμένες ιστοσελίδες αφιερωμένες στους U2, η ATU2, έφερε στο φως της δημοσιότητας μια αρχειακή ηχογράφηση των Ιρλανδών, από τον Αύγουστο του 1971, στο venue Dandelion Market.

Η ηχογράφηση ανήκει σε κάποιον κύριο Pete McCluskey, ο οποίος ήταν μέλος της μπάντας Strougers, που έπαιξαν λίγο πριν τους U2 το μεσημέρι. Το σπάνιο υλικό αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο παλιά ηχογραφημένη μουσική των μετέπειτα super stars.

Οι U2 έπαιξαν σε εκείνο το live μερικές από τις πρώιμες επιτυχίες τους, όπως το «Out Of Control» και «Shadows And Tall Trees». Το ενδιαφέρον των φανατικών του συγκροτήματος ωστόσο εστιάζεται στα δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια, «In Your Hand» και «Concentration Camp», τα οποία δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, κάντε μια διαδικτυακή βόλτα στην ιστοσελίδα ATU2.

Latest from IN FOCUS

Go to Top