ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Στο No.1 του Billboard chart οι Tool με το Fear «Inoculum»

Πάνω από 270,000 κόπιες οι πωλήσεις του δίσκου. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Tool βρέθηκαν στην πρώτη θέση του Billboard chart, την εβδομάδα που ακολούθησε την κυκλοφορία του νέου τους album «Fear Inoculum». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο δίσκος πούλησε πάνω από 270,000 αντίτυπα, με τις φυσικές κόπιες να αγγίζουν…

Πάνω από 270,000 κόπιες οι πωλήσεις του δίσκου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Tool βρέθηκαν στην πρώτη θέση του Billboard chart, την εβδομάδα που ακολούθησε την κυκλοφορία του νέου τους album «Fear Inoculum».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο δίσκος πούλησε πάνω από 270,000 αντίτυπα, με τις φυσικές κόπιες να αγγίζουν τις 250,000. Η επιτυχία είναι τεράστια, αν αναλογιστούμε πως οι Tool δεν ακολούθησαν τις μοντέρνες τακτικές marketing που θέλει τα συγκροτήματα να πωλούν δίσκους ως πακέτο με εισιτήρια συναυλιών ή ως μέρος ενός συνολικότερου merchandise όπως t-shirts και άλλα αναμνηστικά.

Σημαντικό ρόλο στην φρενίτιδα για το «Fear Inoculum», εκτός φυσικά από την αναμονή 13 ετών για τον δίσκο, έπαιξε και η limited edition έκδοση του CD, που εκτός από το καταπληκτικό artwork, περιλαμβάνει μια μικρή επαναφορτιζόμενη οθόνη 4 ιντσών με ένα αποκλειστικό video, ένα βιβλίο 36 σελίδων καθώς και την download card.

Η ένωση ανεξάρτητων καταστημάτων (Coalition Of Independent Stores) στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε πως τα δισκοπωλεία είχαν ουρές και πωλήσεις ακόμα και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πλέον φανατικούς του συγκροτήματος σε μια κατάσταση που «είχε χρόνια να φανεί» όπως αναφέρεται.

Εκτός από τις Η.Π.Α το «Fear Inoculum» σάρωσε και στον υπόλοιπο κόσμο. Βρέθηκε στην πρώτη θέση σε Αυστραλία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία και Βέλγιο, ενώ μπήκε στο Top 5 σε Γερμανία, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Ολλανδία.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top