Στο σφυρί το χειρόγραφο «Μεγάλο Βιβλίο» των Ανώνυμων Αλκοολικών

R NEWS TEAM
Posted on Μάρτιος 09, 2018, 9:05 πμ
4 secs

Είναι ένα σχέδιο εργασίας 161 σελίδων με χειρόγραφες σημειώσεις.

To πρωτότυπο χειρόγραφο που αποτέλεσε το θεμέλιο για την ίδρυση της οργάνωσης Αλκοολικοί Ανώνυμοι θα βγει στο σφυρί, σχεδόν έναν χρόνο μετά τη νομική διαμάχη για την παρεμπόδιση της δημοπρασίας, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Profiles in History στην Καλιφόρνια.

Το αποκαλούμενο «Μεγάλο Βιβλίο» του 1939, που καθορίζει το περίφημο πρόγραμμα της οργάνωσης για τη θεραπεία από τον αλκοολισμό μέσα από 12 βήματα, αναμένεται να αγγίξει τα 2 έως και 3 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία που θα διεξαχθεί στις  5 Μαΐου στο Λος Αντζελες.

Η δημοπρασία πραγματοποιείται καθώς οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι συμφώνησαν να επιτρέψουν την πώληση, μετά τη αγωγή που έκαναν πέρυσι για να την εμποδίσουν με το επιχείρημα ότι το χειρόγραφο αποτελεί «ιστορικό ντοκουμέντο μοναδικής σπουδαιότητας για την οργάνωση, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της, το οποίο από λάθος ανήκει σε ιδιώτες». Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Η οργάνωση είχε ζητήσει από δικαστήριο της Νέας Υόρκης να έχει τα δικαιώματα του πρωτότυπου «Μεγάλου Βιβλίου» αφότου ο κάτοχός του, ο Κεν Ρόμπερτς, συλλέκτης από την Αλαμπάμα, δήλωσε ότι προτίθεται να το πουλήσει. Ο Ρόμπερτς αγόρασε το χειρόγραφο αντί 992.000 δολαρίων σε δημοπρασία του Sotheby’s το 2007.

Το γνήσιο Μεγάλο Βιβλίο είναι ένα σχέδιο εργασίας 161 σελίδων με χειρόγραφες σημειώσεις των ιδρυτών της ΑΑ, ορισμένες από τον βασικό συντάκτη και συνιδρυτή Ουίλιαμ Ουίλσον, γνωστό ως Bill W.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST