Σωφρονιστικό κατάστημα. Κατάστημα Κράτησης. Μπουντρούμι. Στενή. Ψειρού. Μπουζού. Ή απλά, φυλακή. Όπως και να αποκαλέσει κανείς τον χώρο, η ουσία είναι η ίδια. Στέρηση της ελευθερίας και συγκέντρωση καταδίκων. Όταν η φυλακή όμως, είναι ταυτόχρονα και ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, τότε όλα αλλάζουν.

Ένα από τα πιο γνωστά ψυχιατρικά ιδρύματα-φυλακή της Αμερικής, είναι το Sybil Brand Institute το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης Terrace στο Λος Άντζελες. Χτίστηκε το 1963 από την επιτροπή θεσμικού ελέγχου του Λος Άντζελες, λόγω της άμεσης ανάγκης για βελτίωση των συνθηκών κράτησης των γυναικών. Η φυλακή ονομάστηκε έτσι, προς τιμή του 90ού έτους ηλικίας της Sybil Brand, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στο να υπηρετεί τη κομητεία του Λος Άντζελες.

Το ‘ψυχιατρείο’, αποτελούνταν από ένα λαβύρινθο από τοίχους από μπετό και χάλυβα, όπου συνολικά περίπου 900 γυναίκες, ψυχικά ασθενείς, συνωστίζονταν κάτω από τον χαμηλό φωτισμό, ενώ σε περιόδους αιχμής, ο αριθμός έφτανε και τις 3000. Λόγω των γυναικείων παρουσιών, οι τοίχοι είχαν ένα έντονο ροζ χρώμα, και πολλά συνθήματα γραμμένα με σπρέι. Στα κελιά του ινστιτούτου, έχουν φιλοξενηθεί διάσημες κυρίες της τοπικής κοινωνίας, όπως η Susan Atkins και η Susan McDougall, σύμφωνα με μαρτυρίες των οποίων, οι συνθήκες κράτησης δεν ήταν και οι καλύτερες. Κατσαρίδες και ποντίκια αλώνιζαν στα πιάτα με τα φαγητά. Το περιβάλλον σκληρό. Η ενέργεια σκοτεινή. Οι ψυχές μαύρες.

sybilin1

Το 1994 όμως, κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, οι φυλακή έπαθε ανεπανόρθωτη ζημιά και στη συνέχεια, τρία χρόνια αργότερα έκλεισε εντελώς. Ανήκει πλέον αποκλειστικά στην δικαιοδοσία του σερίφη και ορισμένες φορές χρησιμοποιείται ως χώρος βιντεοσκόπησης. Διάσημες τηλεοπτικές σειρές έχουν κάνει γυρίσματα στο χώρο αυτό όπως οι Desperate Housewives, X-Files, και America’s Most Wanted.

Τον περασμένο Αύγουστο όμως, συνέβη κάτι διαφορετικό στο προαύλιο των πρώην γυναικείων φυλακών. Μία εξέγερση. Μία εξέγερση διαφορετική από τι συνηθισμένες. Ντάνι Τρέχο, Ντέρεκ Μιρς, Τόνυ Μόραν, Τζέισον Τροστ, Βέρνον Γουέλς και φυσικά οι Slayer, ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής τις εξέγερσης. Και όλα αυτά, για τα γυρίσματα του βίντεκλιπ για το Repentless. Ένα καυτό βίντεο για τα γυρίσματα του οποίου, χύθηκε πολύ αίμα…

Γεννήθηκε μία ανάσα πριν από τα 90's, σε κάποιο προάστιο της πρωτεύουσας. Είναι ιχθύς. Το έμαθε όταν έβλεπε Μενεγάκη. Παίζει εφτά μουσικά όργανα, (τα τέσσερα ταυτόχρονα) και μιλάει τέσσερις διαφορετικές γλώσσες. Λατρεύει το καλό και κυρίως το πολύ φαγητό, τις κλασικές αμερικανικές ταινίες και τα ταξίδια. Αναλόγως την παρέα, θα μπορούσες να τον δεις να ακούει από blues μέχρι rock, από δημοτικά μέχρι Mozart. Αγαπημένο του χόμπι είναι να διαβάζει τις οδηγίες χρήσης από τα κουτιά με τα χάπια.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*