ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Το συγκινητικό μήνυμα της Jessicka Addams για τον βιασμό που δεχόταν για περισσότερα από 20 χρόνια από τον σύζυγο της και μπασίστα του Marilyn Manson, Twiggy Ramirez.

Την ώρα που οι ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση από τον Harvey Weinstein έχουν ταράξει τα νερά ολόκληρης της κινηματογραφικής βιομηχανίας, άνδρες απ’ ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Τα θύματα αναλόγων ενεργειών μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες δημόσια, προς συμπαράσταση όλων των γυναικών που έχουν αντιμετωπίσει…

Την ώρα που οι ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση από τον Harvey Weinstein έχουν ταράξει τα νερά ολόκληρης της κινηματογραφικής βιομηχανίας, άνδρες απ’ ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Τα θύματα αναλόγων ενεργειών μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες δημόσια, προς συμπαράσταση όλων των γυναικών που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις.

Τα θύματα με το να κατονομάσουν τους δράστες ελπίζουν ότι θα αποτρέψουν γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό στο μέλλον. Μέσα σε όλες αυτές τις γυναίκες, βρίσκεται και η Jessicka Addams, τραγουδίστρια του goth-punk συγκροτήματος Jack Off Jill.

Έχω ζήσει με τη ντροπή και την ενοχή να βιάζομαι για πάνω από 20 χρόνια τώρα. Όπως και πολλά άλλα θύματα, έκρυψα χωρίς λόγο μια καταχρηστική και ανθυγιεινή σχέση, κρύβοντας την πίσω από μια δόση αγάπης.

Η Jessicka βγήκε μπροστά και κατηγόρησε ανοιχτά τον Twiggy Ramirez για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία όταν και διατηρούσαν σχέση στα μέσα της δεκαετίας του 90’.

Ο Ramirez, είναι γνωστός ως μπασίστας του συγκροτήματος του Marilyn Manson, των Perfect Circle και μέλος που χρησιμοποιούσαν οι Nine Inch Nails στις περιοδείες τους. Σύμφωνα λοιπόν με την Addams, ο Ramirez, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Jeordie White, κατά τη διάρκεια της σχέσης τους έγινε σωματικά και ψυχολογικά βίαιος με αποτέλεσμα να την βιάζει για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Η Addams υποστηρίζει πως μέχρι τώρα δεν βγήκε να δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο δημόσια γιατί δεχόταν απειλές από μια δισκογραφική εταιρία και φοβόταν για την καριέρα της μιας και ο άνδρας της είχε γίνει μια ισχυρή φιγούρα της μουσικής βιομηχανίας.

Έχω ζήσει με τη ντροπή και την ενοχή να βιάζομαι για πάνω από 20 χρόνια τώρα. Όπως και πολλά άλλα θύματα, έκρυψα χωρίς λόγο μια καταχρηστική και ανθυγιεινή σχέση, κρύβοντας την πίσω από μια δόση αγάπης. Από τότε που κυκλοφορώ σε αυτούς τους μουσικούς κύκλους, μοιράστηκα με πολλούς φίλους αυτόν τον βιαστή και το σοκ που μου προξένησε σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις θα με άφηνε άρρωστη. Μερικές φορές έπιασα τον εαυτό μου να πίνει πάρα πολύ για να προσποιούμαι ότι αυτός δεν ήταν εκεί. Αυτά τα αφόρητα περιστατικά, συχνά δοκίμαζαν τα δικά μου όρια και τις δυνάμεις μου, αλλά τελικά η δική μου εξασθενημένη συμπεριφορά ήταν αυτή που με αρρώσταινε κάθε φορά που έβρισκα τον εαυτό μου στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Δεν ήθελα να έχει τη δύναμη σε κάθε συνάντησή του, έτσι τελικά αποφάσισα να χωρίσω με τους επαναλαμβανόμενους εφιάλτες που μου προκαλούσε ο βιαστής μου, Jeordie White”.

Το 1997 προειδοποιήθηκα από τη δισκογραφική μας εταιρία πως αν αποκαλύψω δημοσίως την ιστορία μου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι Jack Off Jill να μπουν στη μαύρη λίστα διοργανωτών συναυλιών, ραδιοφωνικών παραγωγών, άλλων συγκροτημάτων και των manager τους. Ακόμα, μας προειδοποίησαν ότι θα κινδυνεύαμε να χάσουμε και το δισκογραφικό μας συμβόλαιο γιατί κανένας δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά ένα θύμα βιασμού σ’ αυτό τον ανδροκρατούμενο κόσμο της μουσικής βιομηχανίας και ειδικά ένα θύμα σαν και εμένα, μια άγρια, ειλικρινής και υπέρβαρη τραγουδίστρια . Η δισκογραφική εταιρία φοβόταν πως η «μηχανή» που βρίσκεται πίσω από τους Marilyn Manson θα χρησιμοποιούσε τη δύναμη της να καταστρέψει τους Jack Off Jill ειδικά το δικό μου όνομα. Η πίεση της ενοχής και των αναπόφευκτων συνεπειών, κράτησαν τη σιωπή μου όλα αυτά τα χρόνια”.

Το 2015 σε μια συνέντευξη που έδωσα στο Alternative Press, στην ερώτηση «Η σημερινή Jessicka τι συμβουλή θα έδινε στον 19χρονο εαυτό της;»

«Μην επιτρέπετε σε κανέναν – ειδικά στον φίλο σας – να σας γελοιοποιήσει, να σας κακομεταχειριστεί και να σας βιάσει, να σας ντροπιάσει, να διαλύσει το πνεύμα σας και τελικά να κλέψει την ταυτότητά σας. Μην ανησυχείτε: Θα παγιδευτεί. Θα γίνει ο ίδιος η κατάρα του, πιστέψτε με.

Πηγή: Bust

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from IN FOCUS

Go to Top