ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Συγκροτήματα υπέρ Led Zeppelin για την υπόθεση του «Stairway To Heaven»

Ξανά στον επόμενο μήνα στα δικαστήρια η υπόθεση. Μέλη αρκετών συγκροτημάτων υπέγραψαν υπέρ των Led Zeppelin, για την γνωστή πλέον υπόθεση του «Stairway To Heaven», η οποία θα πάει για ακόμα μια φορά στα δικαστήρια τον ερχόμενο μήνα. Οι Korn, οι Tool, οι Judas Priest, οι Linkin Park, οι Primus,…

Ξανά στον επόμενο μήνα στα δικαστήρια η υπόθεση.

Μέλη αρκετών συγκροτημάτων υπέγραψαν υπέρ των Led Zeppelin, για την γνωστή πλέον υπόθεση του «Stairway To Heaven», η οποία θα πάει για ακόμα μια φορά στα δικαστήρια τον ερχόμενο μήνα.

Οι Korn, οι Tool, οι Judas Priest, οι Linkin Park, οι Primus, οι Tears For Fears και άλλοι πολλοί βρίσκονται ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που τάσσονται ανοιχτά υπέρ των rock θρύλων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τους δικηγόρους του rock group Spirit. Οι τελευταίοι, ως γνωστών, υποστηρίζουν ότι το αρχικό riff του σπουδαιότερου τραγουδιού των Led Zeppelin αποτελεί κόπια του δικού τους «Taurus».

Οι Led Zeppelin είχαν δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό, ωστόσο δικαστήριο του San Francisco τόνισε πως η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου, προκειμένου να ακουστούν ολόκληρα τα δύο τραγούδια, κάτι που δεν έγινε πρωτόδικα. Οι δικηγόροι των Spirit τόνισαν πως το γεγονός ότι οι δικαστές δεν άκουσαν αλλά απλώς εξέτασαν τις παρτιτούρες των δύο τραγουδιών οδήγησε σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Η υπόθεση του «Stairway To Heaven» θα εκδικαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top